- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Porazima se ne nazire kraj – ali ni karijeri

© AP Photo / Ng Han GuanEndi Mari
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
Pratite nas
Endi Mari, proslavljeni britanski teniser, upisao je devet poraza u poslednjih deset mečeva, ali uprkos tome ne namerava da ide u penziju. Mari je poražen u prvom kolu turnira u Marseju od Tomaša Mahača rezultatom 7:5, 6:4 i postaje sve očiglednije da se Britanac muči.
Koji je najbolji način da se završi karijera velikog šampiona? Neki bi se povukli onda kada su najbolji, neki bi kao Rodžer Federer otišli uz svečanu ceremoniju kakva je upriličena na Lejver kupu, a nekima nije dovoljno ni kada više ne mogu da pobede.
Endi Mari poslednju pobedu ostvario je u oktorbu na turniru u Bazelu, ali je i tada uspeo da dođe samo do drugog kola.
U poslednjih deset mečeva to je jedina Endijeva pobeda, a crni niz nastavio se sa početkom nove sezone.
S obzirom na to koliko je prošle godine pokazao neverovatnu izdržljivost u Australiji očekivalo se da ćemo i ove sezone videti neke epske mečeve, ali proslavljeni Mari ispao je glatko u prvom kolu od Tomasa Martina Ečeverija.
Bio je to jasan i dovoljan znak, da je jedna godina za Endija kao čitava večnost i da sa nepunih 37 više nije ono što je bio nekada.
U Marseju je imao lepu šansu jer Mahač nije teniser koji bi u prošlosti tako lako mogao da pobedi Marija, ali nažalost nije bilo ni traga od onog poznatog Grend slem šampiona.
Kada bi verovatno većina posle niza loših rezultata razmišljala o kraju i povlačenju, u Endiju se još uvek budi inat i želja za takmičenjem.

„Možda moram da igram na čelendžerima. Najlakše bi mi bilo da završim karijeru. Ali nastavljam jer volim igru, volim treninge“, rekao je trostruki Grend slem šampiona.

Smatra Endi da trenutna loša forma ne može da umanji njegove rezučltate iz prošlosti.
„Trenutno, bez sumnje, nije lako takmičiti se. Ali ovo što se sada dešava ne utiče na moju karijeru. Nijedna serija poraza neće promeniti ono što sam postigao kada sam bio u formi i sa dva kuka. Ali kada ne možete da pobedite, gubite i samopouzdanje“, rekao je Endi Mari.
Najbolja godina u Endijevoj karijeri bila je 2016. kada je osvojio čak devet titula uključujući i Vimbldona, a poslednji put pehar je podigao 2019. godine.
Marijevu borbenost prethodnih godina teško je uporediti sa bilo kojim drugim sportistom. Endi posle niza problema igra sa veštačkim kukom, a terenu je prošle godine znao da provodi i po nekoliko sati i na kraju trijumfuje.
Međutim, izgleda je došao kraj prkošenja fizici.
Boris Beker - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2024
SPORT
Iznenađujuća odluka Borisa Bekera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala