- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poznato vreme komemoracije i sahrane Dejana Milojevića

© Foto : ABA liga / Mega / Ivica VeselinovDejan Milojević
Dejan Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
Pratite nas
Komemoracija Dejanu Milojeviću, preminulom srpskom treneru, održaće se u subotu 10. februara od 12 sati u Skupštini grada Beograda, saopštio je Košarkaški savez Srbije.
Nekadašnji reprezentativac i trofejni košarkaš, potom i trener, biće sahranjen u ponedeljak 12. februara u 13.30 sati na Novom bežanijskom groblju.
Milojević je preminuo 17. januara u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara uoči NBA utakmice između Jute i Golden Stejta, gde je radio kao član stručnog štaba.
Igračku karijeru veliki Deki počeo je u Beovuku, zatim je nastavio u FMP-u i Budućnosti, a najveći trag ostavio je u Partizanu. Igrao je još za Valensiju i Galatasaraj, a sa reprezentacijom Jugoslavije postao je šampion Evrope 2001. godine.
Posle igračke karijere velikog traga ostavio je kao trener u Megi gde je stvorio nekoliko NBA igrača, a najpoznatiji je njegov rad sa Nikolom Jokićem. Bio je trener i u Budućnosti, a onda je od 2021. godine postao deo stručnog štaba Golden Stejta sa kojim je osvojio titulu prvaka NBA lige 2022. godine.
Vest o smrti pogodila je ljubitelje košarke širom sveta, a NBA, evroligaške i regionalne utakmice posle njegove smrti počinjale su minutom ćutanja u znak sećanja na košarkašku legendu.
Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
SPORT
Iznenađujuće tvrdnje iz Italije: Drugoligaš pregovara sa Teodosićem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala