- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski sin opčinio Nemce – da li će ga „zaključati“ pre Evropskog prvenstva?

© Angelika WarmuthAleksandar Pavlović
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
Pratite nas
Dva gola i dve asistencije za manje od 500 minuta igranja fudbala na najvišem nivou nemačkog fudbala u dresu Bajern Minhena učinak je srpskog veziste Aleksandra Pavlovića. I upravo zbog toga će Nemci i Srbi biti bitku ko će ga uzeti pod svoje, ali je jasno da su „panceri“ po svemu sudeći kud i kamo bliži, a razloga je pregršt...
Aleksandar Pavlović, fudbaler srpskog porekla koji igra za Bajern, sve više se dovodi u vezu sa reprezentacijom Nemačke. Reči Herberta Hajnera, predsednika kluba iz Minhena, nagovestile su da Srbija više očigledno nema čemu da se nada.
Proboj Aleksandra Pavlovića, momka rođenog 2004. godine na nemačku fudbalsku scenu Srbija je pomno pratila, ali čini se uzalud. Sve je izvesnije da će mladi fudbaler srpskih korena koji je rođen u Minhenu obući nacionalni dres Nemačke.
Skrenuo je pažnju fudbalske javnosti 18-godišnji Aleksandar Pavlović izuzetno zrelim partijama na poziciji „šestice“ sa nešto izraženijim kreativnim sposobnostima i mogućnošću da se priključuje u završnicama napada Bajerna. To je ekstra kvalitet i nešto što izuzetno ceni trener Bavaraca Tomas Tuhel.
Zato i ne čudi što mladi Pavlović igra sve češće i to sa sve više sigurnosti kada mu je lopta u nogama. Prema najavama iz Bajerna, koji kao apsolutni vladar nemačkog fudbala ima najviše uticaja na dešavanja unutar i oko reprezentacije, nema dileme da će se momak srpskih korena rođen u Nemačkoj igrati za „pancere“.
Postavlja se pitanje da li će ga selektor Julijan Nagelsman uvrstiti na spisak za prijateljske mečeve pred Evropsko prvenstvo ili će se kockati i dozvoliti Srbiji da ih preduhitri.
Ono što FS Srbije i selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju definitivno ne ide u prilog, jeste što je Pavlović u poslednje vreme u žiži nemačke fudbalske javnosti i ne prestaje da puni novinske stupce. Razlog? Vrhunske partije na velikoj sceni – Bundesligi.
Bio je to „okidač“ da mediji nahvale Aleksandra Pavlovića kog je „Bild“ ocenio dvojkom, a jedino bolje od toga je jedinica.
Brojni komentari i stav javnosti glase da je neophodno da Nemci "zaključaju" srpskog sina pre Evropskog prvenstva, kako bi se izbegla bilo kakva drama oko njegove budućnosti i mogućnosti izbora sredine.
Herbert Hajner hvalio je Pavlovića, a posebno trenera raduje što se talentovani fudbaler razvio upravo u Bajernovoj školi.
„Srećan sam što se Aleks Pavlović tako dobro razvio. Dobija šansu u klubu i koristi je na najbolji način. Igra odlično, miran je sa loptom i ima veoma dobru viziju, što je odlično. Ujedno je i pokazatelj da smo u stanju da razvijamo igrače iz sopstvene akademije“, rekao je Hajner.
Pavlović je posle sjajnih partija u mlađim kategorijama , jesenas dobio šansu u seniroskom timu, a u poslednje vreme o njemu se mnogo govori i zbog dva gola protiv Augzburga i Menhengladbaha.
Govoreći o njegovim dobrim partijama Hajner je nagovestio da bi Pavlović mogao da dobije poziv Nemačke reprezentacije.
„Ukoliko nastavi ovako, sigurno će dobiti šansu u reprezentaciji, ali ćemo videti da li će se to desiti pre Evropskog prvenstva“, rekao je predsednik Bajerna.
Hajner je ipak ostao tajanstven i nije želeo da otkrije da li je neko iz reprezentacije već stupio u kontakt sa klubom povodom fudbalera srpskog porekla.
„Neću ništa da kažem na tu temu“, rekao je Hajner.
Pavlović je igrao za mlađe kategorije reprezentacije Nemačke, pa je već tada bilo naznaka da je Srbija izgubila bitku.
Ove sezone u Bundesligi fudbaler srpskih korena igrao je na devet utakmica, a upisao je dva gola i dve asistencije.
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2024
SPORT
Kovačević se vratio starom poslu – da li će odmah pomoći i Zvezdi?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala