- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crnogorci pred susret sa Delfinima: Bolji smo – Srbija ne bi trebalo da nam parira

© FOTO HINA/ DANIEL KASAPVaterpolisti Srbije
Vaterpolisti Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2024
Pratite nas
Vaterpolisti Srbije u sredu od 15:30 igraju drugi meč na Svetskom prvenstvu, a protivnici odnosno reprezentativci Crne Gore veruju da će pokazati da su bolji tim od Delfina.
Posle pobede nad Japanom, Delfini su u dobrom raspoloženju, ali će morati da budu u istom takvom i ritmu kako bi savladali motivisanu Crnu Goru.
Đorđe Vučinić svestan je da srpskom timu predstoje teški mečevi u kojima fokus mora da bude prisutan od početka do kraja.
„Bitnu pobedu zaboravljamo jer stižu teži mečevi. Idemo korak po korak, sada su nam samo Crnogorci u glavi. Znamo da će biti teško“, rekao je Vučinić.
Mladi Petar Jakšić veruje u tim i smatra da ako Srbija prikaže dobru igru problema neće biti.
„Prvo nam ide Crna Gora, pa SAD. Posle Evropskog prvenstva smo se spremali za te ekipe i grupu, ako ispoštujemo sve, celu taktiku, ako odigramo kako umemo, sve će biti dobro“, poručio je mlađi brat kapitena Nikole Jakšića.
Crnogorci duel sa Srbijom dočekuju motivisani, a Miroslav Peković čak poručuje i da su bolji tim.
„Nadamo se pobedi i da možda kao prvi odemo u četvrtfinale. Srbija je individualno vrhunska ekipa, ima nekoliko igrača svjetske klase, ali mislim da smo mi mlađi, poletniji i spremniji od njih... Mislim i da imamo bolje plivanje i bolju komunikaciju između sebe. Našu prednost bih tražio u našem timskom duhu i želji. Mislim da imamo realne i dobre šanse“, poručio je crnogorski centar Perković.
Samouveren je i Dušan Matković koji tvrdi da je Crna Gora u boljem ritmu.
„Imaju nekoliko izuzetnih pojedinaca, a naš cilj je pre svega da njih zaustavimo. Isto tako smatramo da Srbija ne bi trebalo da parira našem ritmu ako sve bude kako treba. Idemo korak po korak...“, naglasio je Matković.
Srbija Francuska vaterpolo - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
SPORT
Srbija se mučila, pa „udavila“ Japan na startu Svetskog prvenstva
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala