- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija širi radarsko polje za kontrolu dronova

© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Uđi u bazu fotografijaDron na nišanu snajperiste
Dron na nišanu snajperiste - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2024
Pratite nas
Iznad Rusije se širi radarsko polje za kontrolu dronova na malim visinama, rekao je Sputnjiku zamenik generalnog direktora koncerna „Almaz Antej“ Dmitrij Savicki.
„Polje je sada značajno šire u poređenju sa onim što je bilo pre početka specijalne vojne operacije i nastavlja da se uvećava u različitim pravcima, posebno tamo gde se i dalje pojavljuju pretnje“, rekao je sagovornik.
Radarsko polje oko Moskve omogućava da se na vreme pronađu i unište dronovi. Polje je formirano uglavnom na radiolokacionim sredstvima koncerna.
Savicki je dodao da je „Almaz Antej“ proizveo višepozicioni sistem za praćenje dronova. Taj sistem objedinjuje radiotehnička sredstva za praćenje i kontrolu vazdušnog prostora i zajednički server za određivanje koordinata i analizu otkrivenih dronova.
Prema rečima zamenika generalnog direktora, nov sistem u vazduhu formira jedinstveno informativno polje na malim visinama, na kojima lete dronovi, helikopteri i mali avioni. Na takav način se osigurava kontrola bespilotnih letelica, kako bi oni pratili baš one rute koje su im propisane.
Pogledajte i:
Višecevni bacač raketa BM-21 Grad u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
RUSIJA
Rusija završila testiranje mini raketa za borbu protiv dronova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala