- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Novi sudija u slučaju protiv Dodika - pripadnik tzv. Armije RBiH

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2024
Pratite nas
Prema dokumentima dostupnim Radio-televizije Republike Srpske sudija Suda BiH Sena Uzunović bila je pripadnik tzv. Armije RBiH u 45. Brdskoj brigadi iz Neretvice kao pomoćnik komandanta za pravne poslove.
Ovo je zabeleženo u Zapisniku o uzimanju izjave Tulić Husnije 1993. godine što je zavedeno kao „Vojna tajna i strogo poverljivo“.
Među prisutnima su bili Tulić Husnija, davalac izjave, Madžak Šorik, ispred organa bezbednosti i pomoćnik komandanta za pravne poslove Uzunović Sena.
RTRS je na svom portalu objavila faksimil dokumenata.
Sudija Uzunović se juče pojavila kao novoizabrani sudija u predmetu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a da odbrana i optuženi o tome prethodno nisu bili obavešteni. Takođe, ona je otvorila postupak uprkos zahtevima odbrane za njeno izuzeće, što su advokati ocenili kao teško kršenje zakona.
U Sudu BiH se protiv Dodika vodi postupak zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, koji u Republici Srpskoj nije priznat za visokog predstavnika.

Dodik: Ne sude oni meni, već koriste silu da se obračunaju sa Srpskom

Celi svet zna da je proces koji se vodi pred neustavnim sudom farsa, poručio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i istakao da je mnogo onih koji danas likuju nad tim što im je jedan stranac bez ikakvih stvarnih ovlašćenja obezbedio da predsednik Republike Srpske dođe na izmišljeno ročište u izmišljenom postupku.
„Likuju i pojedinci u Srpskoj, i to je njihovo junaštvo. Ne sude oni meni, nego koriste silu da se obračunaju sa Srpskom. Zahvalan sam svim ljudima koji su mi pružili podršku i što razumeju koji je smisao ovog cirkusa, to me dodatno ojačalo da istrajem u svemu onome što radim i da nastavim još jače da branim srpske interese“, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.
Dodao je da je zahvalan i svima u Srbiji i prijateljima Srpske koji su uz Srpsku u trenucima najvećih pritisaka.
„Plaćeni lobisti su u strahu šta će se desiti kada dođe Tramp. Niko i ne pomišlja da će biti drugačije, jer znaju da je to jedina šansa za Ameriku. Svet se menja, a Republika Srpska zna da osluškuje i prati i donosi najbolje odluke za svoj narod. Nećemo dozvoliti razaranje institucija i bezvlašće. Hteli su da stvore nered, da raspakuju Dejton“, naveo je Dodik.
Na tom putu, istakao je, jedini problem im je Srpska i zato gledamo farsu.
„Slušamo iste floskule o poštovanju suvereniteta, koji tako lako gaze kada im odgovara. A Srpska je pokazala svoju odlučnost, kao i svi njeni predstavnici i moć naroda ne može i neće nikada pobediti nikakva sila, pa čak ni ona američka“, naveo je Dodik.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ispred Suda Bih - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
REGION
Pročitana optužnica protiv Dodika, promenjen sudija, novo ročište u Sudu BiH zakazano za 6. mart
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala