- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski novinar: Ako se nešto raspadne zbog konflikta u Ukrajini - to će biti Evropa

© Sputnik / Alekseй VitvickiйLogo EU na zgradi sedišta Evropskog parlamenta u Briselu
Logo EU na zgradi sedišta Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su odlučile da se izvuku iz ukrajinskog sukoba i da Evropu ostave samu da se bori za podršku Kijevu, izjavio je bugarski novinar Vasil Vasiljev televiziji „Evrokom“.
„Ukrajina je još jedno žarište koje je opasno za ceo svet, jer bi moglo da dođe do direktnog sukoba između Rusije i NATO-a. Obe nuklearne zemlje su do sada to htele da izbegnu. Moguće je da je razlog tome što su Amerikanci odlučili da se povuku iz Ukrajine i ostave Evropljane da sami snabdevaju Kijev novcem i oružjem. Nije jasno do kada će im Evropljani pomagati“, rekao je on.
Najverovatnije će, osim Kijeva, od sukoba najviše nastradati Evropska unija i ako će se nešto i raspasti zbog tog sukoba, onda će to biti, najverovatnije EU, a ne Rusija, smatra bugarski novinar.
Ruska ekonomija je prešla na vojne pravce i dvadeset četiri časa dnevno proizvodi naoružanje i opremu, dok se ispostavilo da su evropske mogućnosti veoma ograničene. Osim toga, rusko društvo je konsolidovano, a Evropljane razdiru protivrečja. Protesti farmera i štrajkovi u Evropi pokazuju da je Briselu sve teže da podržava Kijev. Svaki dodatni napor da se pomogne Kijevu može ozbiljno da poljulja evropsku konstrukciju. Ispostavlja se da posle Ukrajine, od sukoba najviše gubi ne Rusija, već Evropska unija. Ako se nešto i raspadne, zbog sukoba, to će pre svega biti Evropska unija, a ne Rusija,“, zaključio je bugarski novinar.
Pogledajte i:
Nemački tenkovi tokom vojne vežbe NATO-a u Poljskoj, jun 2015. - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruski ambasador u Bugarskoj: Daj Bože da ovaj sukob ne ode dalje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala