- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruski ambasador u Bugarskoj: Daj Bože da ovaj sukob ne ode dalje

© AP Photo / Alik KepliczNemački tenkovi tokom vojne vežbe NATO-a u Poljskoj, jun 2015.
Nemački tenkovi tokom vojne vežbe NATO-a u Poljskoj, jun 2015. - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
Pratite nas
Moskvu ne bi iznenadilo ako NATO rasporedi dodatne trupe na bugarskoj teritoriji, izjavila je ambasadorka Rusije u Sofiji Eleonora Mitrofanova.

"Mislim da nas ništa neće iznenaditi po tom pitanju. Sasvim je moguće i najverovatnije da će (biti raspoređene dodatne NATO trupe). Ovde već postoji neki kontingent, i ako se rasporedi još jedan, neće nas iznenaditi“, rekla je ona u intervjuu za RTVI.

"Koje korake možemo da preduzmemo u tom slučaju? U sukobu smo sa Ukrajinom, a ne sa Bugarskom. Formalno je tako. S druge strane, shvatamo da smo u ratu sa NATO-om... Daj Bože da ovaj sukob ne ode dalje“, dodala je Mitrofanova.
Ranije je ministar odbrane zemlje Todor Tagarev rekao da Bugarska priprema infrastrukturu za raspoređivanje multinacionalne borbene grupe NATO-a do pet hiljada ljudi. On je objasnio da neophodna infrastruktura mora da obuhvati puteve i železničke pruge, sposobne da omoguće brzo raspoređivanje savezničkih snaga, kao i skladišta goriva.
Tagarev je takođe rekao da će, prema sporazumu, Bugarska postati regionalni centar za remont i održavanje borbenih vozila Strajker.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala