- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Dama“ je pala, a šef je upro prstom u Srbina: „Promašio je veliku šansu“

© AP Photo / Marco AlpozziDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
Pratite nas
Minimalni trijumf Intera protiv Juventusa u 23. kolu Serije A mogao bi da odluči trku za Skudeto, dok je lako moglo da bude sve drugačije da je Dušan Vlahović bolje reagovao u prvom poluvremenu pri rezultatu 0:0. Upravo je o tom promašju Srbina na konferenciji za medije pričao trener Masimilijano Alegri.
U toku je bio 32. minutu kada je Juventus povukao kontru i levonogi golgeter „stare dame“ našao se u izglednoj prilici iz koje je mogao za početak bar da šutira ka golu Jana Zomera, možda i da postigne pogodak, dok je usledio očajan prijem i lopta mu je pobegla u gol-aut.
Samo pet minuta kasnije stigla je, kao što to obično u fudbalu i biva, kazna. Zatresla se mreža gostiju iz Torina, a na kraju je gol posle gužve u petercu postigao Federiko Gati, koji je zatresao sopstvenu mrežu.
„Bili smo svesni da će ovo biti teška utakmica. Tokom prvog poluvremena bili smo izjednačeni, dok je Inter uspeo da postigne gol, ali je Vlahović promašio veliku priliku“, izjavio je Masimilijano Alegri posle pada „stare dame“ iz Torina u Milanu.
Trijum je nero-azure udaljio na bezbedno odstojanje i „plus četiri“ posle 23 odigrana kola Serije A.
Inter ima 57 bodova, drugoplasirani Juventus pomenutih četiri manje, dok trećeplasirani Milan ima 49 bodova.
Kada je u pitanju lista strelaca stvari su ostale nepromenjene posle ovog kola, s obzirom na to da se u derbiju kola Lautaro Martinez i Dušan Vlahović nisu upisali u strelce. Argentinac je ostao na koti 19, Vlahović je postigao 12 pogodaka do sada u italijanskom šampionatu ove sezone.
Detalj sa  169. večitog derbija - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
SPORT
Tragikomično „letovanje“ i prodaja „na kilo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala