- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legendarni Hrvat o „migu“ iz Zagreba za silazak sa postolja: „Velika greška“

© AP Photo / Darko VojinovicAco Petrović
Aco Petrović - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
Pratite nas
Legendarni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović prisetio se čuvenog silaska Hrvata s postolja na Evropskom prvenstvu u Atini 1995. godine. Ružan događaj posle kog se komšije više nikada nisu popele na isti.
Petrović, koji je bio trener Hrvata kada su napustili podijum prilikom dodele zlatnih medalja Jugoslaviji. je u opširnom intervjuu za N1 pričao o brojnim temama, od Zvezde i Partizana u Evroligi, pa sve do toga šta očekuje od Svetislava Pešića i Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama.
Jasno da je neizbežna tema bio antologijski silazak Hrvata s postolja u Atini, a kako je sam Petrović priznao, bila je to velika greška.
„Ako me pitate da li je to bila greška – da, jeste. Ali, ako gledate kroz prizmu 2024. godine, ali ako se vratimo na 1995. godnu, svi znamo kakva je situacija bila. Činjenica je da je bio uspostavljen nekakav telefonski most između dvorane u Atini i Zagreba. Činjenica je da je došao nekakav mig da se napusti postolje i to se desilo. Ali, mislim da je to velika greška koja je napravljena“, rekao je Aca Trica u opširnom intervju za N1.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
SPORT
Bolno priznanje Vlahovića o Srbiji u Kataru: „Nisam bio spreman“
Komentarišući igre i rezultate večitih na evrosceni, Petrović je rekao.
„Zvezda je imala neke teško nadoknadive poraze, ali kada je zdrav Miloš Teodsić, onda dva centra dolaze do izražaja. Nismo imali priliku da ove sezone vidimo zdravu Zvezdu u stoprocentom izdanju. Što se Partizana tiče, za njega je veoma bitno da ima prednost domaćeg terena. Jer, nemerljiva i okom vidljiva razlika koliko je Partizan jači kad igra pred svojim navijačima nego na strani. Da bi uhvatio poziciju sedam ili osam, mora da napravi neki brejk. Posle je četvrtfinalna serije nešto drugo i tu, prema mom mišljenju, uvek pobedi bolja ekipa“, rekao je Petrović.
Osvrnuo se i na predstojeće Olimpijske igre, gde će Srbija pokušati da napadne zlato, ali to neće biti lako jer će Amerikanci u Pariz doputovati u najjačem mogućem sastavu.
„Na poslednja dva Mundobasketa Sjedinjene Američke Države su ostavile loš utisak i oni su sada odlučili da dođu na Igre sa najjačim timom. Oni će napraviti reprezentaciju od 12 igrača, ali svi oni igraju s jednom loptom, oni neće pre Olimpijade igrati više od dve nedelje i pripreme, pitanje je da li će dobiti košarkašku hemiju. Gledajući imena, to je realno da osvoje zlato. Ali, biće interesantno videti. Ako dođe još par mega igrača, tipa Jokića i uklope se u hemiju, sasvim sigurno da će Srbija biti jedan od pretendenata, neću reći za zlato, ali za finalnu utakmicu sigurno“, istakao je bivši selektor Hrvatske i legenda jugoslovenske košarke Aleksandar Petrović.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
SPORT
Bogdan posle Lukinih 73 video Karijevih 60, ali se na kraju radovao /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala