- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Aleksu je pomogla kafa, a Srbiji nije ni „Marš na Drinu“ – Viktor poručuje: „Da pokažemo zube“

© Foto : TSS/ Srđan StevanovićDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
Pratite nas
Publika je bila željna njih, ali Slovaci su bili željniji pobede od srpskih tenisera. Miomir Kecmanović i Dušan Lajović izgubili su od Lukaša Klajna, odnosno Aleksa Molčana i tim otežali put Srbije u kvalifikacijama Dejvis kupa.
Toliko su srpski teniseri u proteklom periodu pričali o tome koliko bi voleli da imaju priliku da igraju pred domaćom publikom, a kada im je ta želja ostvarena, oni nisu uspeli da toj publici uzvrate na najbolji način.
Jedna od najvažnijih odlika Dejvis kupa jeste ta da niko nikada nije otpisan. Koliki god da ste favorit u meču po rangu, to je nevažno jer je svaki igrač posebno motivisan kada nosi nacionalni dres, pogotovo ako se uzme u obzir da teniseri nemaju tako čestu priliku da se okupe kao reprezentacija.
Miomir Kecmanović odigrao je nekoliko odličnih mečeva na Australijan openu, ali onda je u Kraljevo stigao umoran i još uvek nespreman za šljaku koja mu je daleko od omiljene podloge. Klajn, 142. reket sveta znao je to da iskoristi i igrao je kao da se nalazi u najboljih 30 na planeti.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
SPORT
Vanserijski povratak Jokića i 120. tripl-dabl – Bogdan se razgoropadio /video/
Kada je na pitanje Sputnjika o tome kako će se najpre psihički oporaviti za drugi dan, Kecmanović je odgovorio da svoj meč ne vidi toliko negativno jer nije odigrao katastrofalno.
„Nisam ja sada nešto preterano negativan, nisam ja sada odigrao katastrofalan meč. Jednostavno, on me je izbombardovao danas i ja se u tom lupetanju nisam snašao. Ovo jeste šljaka, ali su jako brzi uslovi, teren je dosta klizav što meni nikako ne odgovara, tako da ja, što se toga tiče neću biti preterano negativan. Drago mi je bilo što sam igrao pred našom publikom i nadam se da ću sutra uspeti da ispravim sve i da se iskupim“, rekao je Miomir.
Ako je Miomir bio umoran, Dušan Lajović trebalo bi da je bio sto odsto spreman za susret sa Molčanom, što se i činilo da je tako. Srpski teniser bio je sjajan u prvom setu, agresivan, slao je snažne udarce, a publika je to pozdravljala i glasno mu skandirala.
Atmosfera je bila odlična iako tribine nisu bile prepune, zvuci „Marša na Drinu“ uz povike „Duci, Duci“ činilo se da će nositi Lajovića, ali nekim čudom to je sve nosilo Slovaka.
Opušteni Molčan koji je dva sata pre prvog meča sedeo u obližnjem kafiću i uživao u kafi nije u blistavoj formi, ali izuzetno mali broj slovačkih navijača uspeo je da dopre do njega i motiviše ga da zapleše po terenu.
© Sputnik / Tamara RankovićAleks Molčan
Aleks Molčan - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
Aleks Molčan
Mišin umor i Ducijev pad rezultirali su time da Srbija posle prvog dana Dejvis kupa gubi 2:0.
Da je razočaran priznao je i selektor Viktor Troicki.
„Razočaran sam, imamo priliku da okrenemo, nije dobra situacija za nas da gubimo kod kuće sa 2:0, ali ja sam naučen da se ne predajem. Loš dan za nas“, rekao je utučeni selektor.
Stav Troickog potpuno oslikava i njegov borbeni karakter koji želi da prenese i na ostale igrače. Seća see Viktor, a seća se i Srbija njegovog maestralnog preokreta protiv Borne Ćorića 2015. godine u Kraljevu, a upravo takvu borbu selektor želi devet godina kasnije da vidi od Miomira i Dušana.

„Biće teško. Moramo da pokažemo zube. Ja sam navikao u karijeri da se nikada ne predajem, ovde sam u Kraljevu imao neizvestan meč protiv Hrvatske i dao sam sve od sebe da se u taj meč vratim, ali nije ovo sada neko poređenje, već samo kažem da za mene nema nikada predaje i voleo bih da mogu to osećanje da prebacim i na igrače, da daju više od sebe, da pokažu zube, da da se u subotu radujemo ako Bog da. Biće teško, idemo meč po meč“, rekao je Troicki.

Preokret nije nemoguć, ali za njega je potrebno nekoliko stavki. Kecmanoviću treba igra kakvu je pokazao u Malagi, i koliko god sve što je rekao jeste validno opravdanje, znamo koliko može i kako može, pamte se njegove pobede nad Drejperom i Musetijem pa zašto se ne bi napravila repriza?
Sa druge strane, Lajović mora da zna da iskoristi to što je u odustvu Novaka Đokovića definitivno najveći ljubimac publike.
Srbiju će u dublu sigurno predstavljati Nikola Ćaćić, a upitno je samo ko će mu se pridružiti.
U Dejvis kupu je potrebno srce, momci ostavite ga na terenu koji ste tako dugo čekali.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
SPORT
Srbija u velikom zaostatku – poražen i Dušan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala