- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nova nepravda Amerikanaca prema Jokiću za „podebljanje“ rekorda

© AP Photo / Michael DwyerNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
Pratite nas
NBA liga je prošle nedelje objavila spisak startnih petorki za Ol-star vikend koji će biti održan u Juti 19. februara, gde se našao Nikola Jokić, dok su sada poznati i rezervisti. Ono što je interesantno, jeste da Amerikanci ponovo nisu imali sluha i maestralni Srbin devetu sezonu biti usamljen, jer niko iz Denvera nije pozvan!
Nepravda prema Nikoli Jokiću, prema Majklu Melounu, prema Denveru. Zašto? Iz prostog razloga što su u pitanju aktuelni šampioni NBA lige i prosto je neverovatno da ni Džamal Marej ili Aron Gordon nisu dobili poziv za utakmicu svih zvezda koja će biti odigrana u Juti ove godine.
I ne samo što su Nagetsi osvojili prsten prošle godine, već i ove sezone igraju fantastičnu košarku i imaju učinak od 33 pobede i 16 poraza, te su četvrtoplasirani tim Zapadne konferencije.
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
SPORT
Junajtedovo „pomračenje“ – pa spas tinejdžera u zadnji čas za „sedmicu“ na Ostrvu /video/
Ipak, NBA liga po običaju nije imala sluha za čudo iz Kolorada, pa će Nikola Jokić biti jedini predstavnik u Ol-star meču.
Prethodne noći izabrane su rezerve: Zapad: Stef Kari, Devin Buker, Entoni Edvards, Pol Džordž, Kavaj lenard, Endoni Dejvis, Karl Entoni-Tauns. Istok: Tajris Meksi, Džejlen Branson, Donovan Mičel, Džejlen Braun, Paolo Barkero, Džulijus Rendl, Bem Adebajo.
Prvu petorku Zapadne konferencije čine Nikola Jokić, Luka Dončić, kapiten Lebron Džejms, Šaj-Gildžes Aleksander i Kevin Durent.
Prva petorka Istočne konferencije: Janis Adetokumbo, Džejson Tejtum, Tajris Halibarton, dok je Džoel Embid otpao zbog povrede.
Takav epilog uticaće da najbolji košarkaš Denvera i planete, koji ne prestaje da dominira na parketu i sa 14. tripl-dablova ove sezone, predvodi košarkaše u NBA ligi, dodatno podeblja rekord.
Naime, otkako je Nikola Jokić stigao u NBA ligu nikada nije imao podršku saigrača u „meču svih zvezda“, a u međuvremenu je uspeo da naniže čak 420 pobeda sa Denverom. To je ujedno i najduži niz jednog košarkaša i aktera Ol-stara kada su u pitanju pobede u NBA, košarkaša koji bez podrške saigrača učestuje na Ol-staru.
Jokić će tako „podebljati“ rekord, a drugi na toj listi je Ben Gordon koji ima gotovo sto trijumfa manje i na koti je – 331.
Teško da će iko ikada trpeti takvu nepravdu i da će rekord u režiji košarkaškog genija iz Sombora biti oboren.
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
SPORT
NBA liga kaznila Filadelfiju zbog neigranja Embida protiv Jokićevog Denvera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala