- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki mediji: EU se plaši sukoba sa Rusijom u slučaju njene pobede u Ukrajini

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i EU
Zastave Rusije i EU - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
Pratite nas
Rukovodstvo država Evropske unije se plaši da postoji rizik od sukoba sa Rusijom u slučaju pobede Moskve u ukrajinskom konfliktu. Zbog toga evropske zemlje pojačavaju pritisak na Mađarsku kako bi je ubedile da ne blokira finansijsku pomoć Ukrajini, piše list „Volstrit džurnal“.
Kako se navodi u članku, lideri EU prete da će Mađarska izgubiti pravo glasa po nizu pitanja i da će blokirati finansiranje Budimpešte ako ona ne odobri pomoć Kijevu u vrednosti od 50 milijardi evra.
List navodi da je takav ton evropskih političara povezan sa time da su oni zabrinuti za svoju bezbednost koja bi mogla da bude ugrožena.
Predsednik Francuske Emanuel Makron je 19. januara rekao, u obraćanju vojnicima, da će pobeda Rusije označavati kraj evropskoj bezbednosti. Ubrzo nakon toga je ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus izjavio nemačkim medijima da Zapad ima tri do pet godina do mogućeg sukoba sa Rusijom.
Pred samit EU, koji se danas održava u Briselu, evropski zvaničnik je izjavio da lideri 26 zemalja Evropske unije i rukovodioci evropskih instituta nisu mogli da ubede Mađarsku da odobri 50 milijardi evra za pomoć Ukrajini.
Pogledajte i:
Premijer Mađarske Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
SVET
Orban: Mađarska dobila garancije da se njena sredstva iz evropskih fondova neće koristiti za Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala