- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Glavobolja zbog Jokića

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
Pratite nas
Denver Nagetsi mogli bi u narednom meču protiv Oklahome Siti Tander da budu lišeni usluga najboljeg košarkaša današnjice Nikole Jokića. Srbina muče leđa, osetio je bolove posle meča sa Milvokijem u kom je bio fantastičan i upisao je 14. tripl-dabl od početka sezone, a ukupno 119. u karijeri.
Glavni favorit u novoj MVP trci je stari osvajač Nikola Jokić. Somborac igra maestralno ove sezone i prosečno beleži 26,3 poena uz 12,1 skokova i devet asistencija, a propustio je tek jedan meč.
Ipak, to bi moglo oda se promeni u noći između srede i četvrtka kada se u dva sata iza ponoći sastaju Oklahoma i Denver.
Prema informacijama iz Sjedinjenih Američkih Država Jokić je pod znakom pitanja za taj duel zbog bola u leđima, a trener Majkl Meloun sasvim sigurno neće rizikovati da se pogorša zdravstveno stanje centra i najboljeg košarkaša NBA lige.
Oklahoma, u čijim redovima se nalaze dvojica srpskih reprezentativaca Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski nalazi se na osmoj poziciji Zapadne konferencije sa učinkom od 32 pobede i 15 poraza, dok su Nagetsi drugi sa skorom 33-15.
Jasno je da ljubiteljima košarke predstoji pravi derbi i vrhunska košarka, dok je isto tako jasno da će spektakl izostati u slučaju da se Nikola Jokić ne nađe na parketu.
S druge strane, glavni adut „grmljavine“ je Kanađanin Šaj Gildžis-Aleksander, koji je uz Jokića i Džoela Embida među najkorisnijim košarkašima NBA lige i samim tim je jedan od kandidata za MVP priznanje.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
SPORT
Rajaković će biti zauzet, ali poručuje: „Uvek sam tu za Srbiju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala