- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rajaković će biti zauzet, ali poručuje: „Uvek sam tu za Srbiju“

© AP Photo / Nathan DenetteDarko Rajaković
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
Pratite nas
Jedini srpski stručnjak na klupi NBA tima, Darko Rajaković, poručio je da će biti zauzet tokom leta kada budu Olimpijske igre u Parizu, ali da je uvek na raspolaganju Srbiji da pomogne, bar nekim savetom ili podrškom.
Toronto koji samostalno vodi Darko Rajaković srušio je Čikago Bulse u gostima rezultatom 118:107, a srpski stručnjak je posle meča dao izjavu za RTS.
„Odigrali smo dobru takmičarsku utakmicu. Na početku nismo radili dobar posao, imali smo veliki broj izgubljenih lopti i to je uticalo da protivnik iz tranzicije postigne veliki broj poena. Kasnije smo bili sposobni da iskontrolišemo taj deo igre“, rekao je Rajaković za RTS i nastavio:
„Ne želimo nikakvu reorganizaciju tima, imamo nekoliko mladih igrača i želimo da napravimo tim koji će svake godine biti sve bolji i koji će igrati sve bolje i bolje“, apostrofirao je Rajaković.
Neizostavan deo razgovora bio je nedavno preminuli legendarni Dejan Milojević, koji je radio u stručnom štabu Golden Stejta. Rajaković je prvi trijumf posle tragedije, posvetio upravo Milojeviću. Bilo je to 18. januara kada je pred Torontom pao Majami.
„Milojević je ostavio dubok trag, ne samo u košarci, nego u životima svih ljudi koje je upoznao. Uvek je bio svuda rado viđen i poštovan. Ogroman gubitak za košarkašku javnost, ali najveći gubitak za njegovu porodicu i prijatelje i ljude koji su ga voleli“, rekao je za RTS Darko Rajaković.
Srbiju na leto očekuju Olimpijske igre u Parizu, a Rajaković povodom toga kaže.
„Obaveze su mi takve da ću celo leto biti zauzet. Neću moći da se priključim, ali ako bilo kakvim savetom ili podrškom mogu pomoći, tu sam za naš savez, za Srbiju“, rekao je Rajaković, čiji se Toronto nalazi na 12. poziciji Istočne konferencije.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
SPORT
Bogdan se nije uplašio „samokrunisanog kralja“ – Srbin na meti lidera Zapada /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala