- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal nije jedini – i Austrijanac razmišlja o kraju: „Poslednja šansa“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaDominik Tim
Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
Pratite nas
Najbolji austrijski teniser Dominik Tim, izjavio je da bi 2024. godina mogla da bude njegova poslednja kada je u pitanju igranje tenisa, jer je svestan da mu je to poslednja šansa.
Učestale povrede postale su najveći protivnik fantastičnog 30-godišnjeg Austrijanca kom je treća pozicija bila najveći domet u karijeri, a ima i grend slem titulu, onu iz Njujorka, kada je u finalu srušio Nemca ruskog porekla Aleksandra Sašu Zvereva 2020. godine.
Posle toga stvari su počele da se komplikuju za Dominika i veliki problem počele su da prave sve češće povrede.
Trenutno je tek 90. na ATP rang-listi i on je svestan da je situacija i te kako alarmantna. U slučaju da ne uspe da izađe na kraj sa „nevidljivim neprijateljom“ i da ne uhvati ritam tokom sezone koja je tek počela, Austrijanac je najavio da bi 2024. godina mogla da bude njegova poslednja.
„Vidim to kao poslednju šansu. Ako mogu to da uradim, da se vratim, to mora da bude urađeno brzo“, oglasio se Tim i nastavio:
„U prethodne dve godine završavao sam među 100, prošle sam bio 89. Ako ponovo završim oko stotog mesta, onda moram da razmislim da li se čitava stvar uopšte isplati“, pogledao je bolnoj istini u oči Dominik, koji je u međusobnih 13 mečeva sa Novakom Đoković izvojevao čak pet pobeda.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
SPORT
Bogdan se nije uplašio „samokrunisanog kralja“ – Srbin na meti lidera Zapada /video/
Tim je objasnio da nije reč o novcu, jer je činjenica da ga je zaradio dovoljno. Tokom dosadašnje karijere samo je od učešća na turnirima inkasirao preko 30 miliona američkih dolara i trenutno je 12. igrač po zaradi kada su u pitanju aktivni teniseri.
Najboljeg austrijskog tenisera boli to što je od marta 2020. godine kada je bio treći, došao u situaciju da u prethodne dve godine kuburi sa renkingom i učešćem na turnirima, za šta su krive povrede.
Trenutno je 90. reket planete, a to je nešto što ga ne zadovoljava.
„Nikada tenis nisam igrao zbog novca. Nisam osoba koja previše ceni novac. Koliko go sam iskren, nije me briga za celu tu temu. Dugo jurim osećaj da uživam u meču, da igram tenis kako mogu, kako želi, i to je ono što tražim od sebe“, istakao je tim koji je nedavno i prekinuo saradnju sa trenerom Benjaminom Ebrahimzadeom.
Austrijanac, koji je kao Španac Rafael Nadal, najavio da bi 2024. godina mogla da bude njegova poslednja u karijeri, preskoćiće Indijan Velst i Majami i fokusiraće se na čelendžere na šljaci, kako bi što spremnije dočekao Rolan Garos.
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2024
SPORT
Kako je Novak „stvorio“ Janika Sinera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala