Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Ovoga puta saopštenje Kvinte o odluci Kurtija drugačije

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆPetar Petković
Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2024
Pratite nas
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da su dosad saopštenja Kvinte koja se odnose na različite protivpravne zabrane koje je donosio premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti bila više verbalnog karaktera bez suštinskog smisla i značaja, ali da je ovoga puta izjava i američkog predstavnika u Prištini i Kvinte drugačija.
"Sećate se kada je Kurti zabranio održavanje srpskih izbora na prostoru KiM a onda su iz Kvinte izašli sa saopštenjima i rekli kako žale zbog toga, ali da Kurti ima pravo na tako nešto. Ovoga puta izjava je i američkog predstavnika u Prištini i generalno Kvinte drugačija, videćemo", rekao je Petković novinarima u kasarni u Topčideru.
On je rekao i da je Beograd učinio apsolutno sve da se svima razjasni i objasni koje su katastrofalne posledice ukidanja dinara i platnog prometa Srbije na KiM, da to nije stvar samo politike već opstanka srpskog naroda na KiM koji svoje plate i penzije, socijalna davanja, materijalne troškove, za bolnice škole tako dobijaju.
"Ukoliko Kurti to zaustavi jasno je da ne želi mir i da radi sve suprotno tome da idemo u pravcu deeskalacije. Nadam se da će razum prevladati", rekao je Petković i poručio Srbima na KiM da je država Srbija uz njih, da ih nikada neće ostaviti i da će se to rešiti na način da niko od njih ne bude ugrožen.
Pogledajte i:
Centar Prištine - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2024
SRBIJA
Ambasade zemalja Kvinte: Suspendovati primenu uredbe o platnom prometu na KiM
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala