- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak odlučio da ne brani bodove

© AP Photo / Louise DelmotteNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, kao što je i očekivano neće igrati na turniru 500 serije u Dubaiju. Srpskog asa nema na listi učesnika pa tako neće braniti bodove osvojene prošle godine.
Najavljeno je da će se Novak Đoković na teren vratiti na Mastersu u Indijan Velsu i tako će očigledno i ostati jer se njegovo ime nije pojavilo na listi učesnika za turnir u Dubaiju.
Prvi reket sveta prošle godine na tom turniru stigao je do polufinala i zato će izgubiti 180 bodova, ali pitanje koliko će to i da li će ugroziti Novakovo prvo mesto jer bi bodove trebalo da odbrane i Danil Medvedev i Karlos Alkaras.
Ruski teniser brani titulu kako u Dubaiju tako i u Roterdamu i Kataru, a Alkaras brani trofej u Buenos Ajresu i finale u Riju.
Novak će pauzu iskoristiti za najpre odmor, a onda i pripremu za nastavak sezone. Srpski as igraće u Indijan Velsu posle punih pet godina pa će tako na tom mastersu imati priliku da zaradi poene.
Srpski as sezonu je počeo na Australijan openu gde je poražen u polufinalu od Janika Sinera koji je kasnije i osvojio turnir, svoj prvi Grend slem u karijeri.
Iako nije pokazao svoju najbolju partiju nema sumnje da će Novak dati sve od sebe da se vrati u punom sjaju u nastavku sezone.
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2024
SPORT
Srbija oslabljena – selektor saopštio lošu vest
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala