- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Lavrov: Poput nacista i sada Ukrajince hvataju „pomoću lasa“ i šalju u borbe ─ da „plate rat“

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2024
Pratite nas
Muškarce u Ukrajini love „pomoću lasa“ kako bi ih poslali na front kao topovsko meso, sličan pristup upotrebi Ukrajinaca svojevremeno su imali nacisti, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Govoreći na sastanku sa predstavnicima diplomatskih misija akreditovanih u Moskvi o situaciji oko Ukrajine, ministar inostranih poslova Rusije pročitao je reči rajhkomesara Ukrajine Eriha Koha iz 1942. godine o tome kako treba postupati sa ukrajinskim stanovništvom.
Prema dokumentu, za naciste je Ukrajina predstavljala samo „objekat eksploatacije“ koji mora da „plati rat“, a stanovništvo „kao narod drugog reda treba da bude korišćeno prilikom izvršavanja vojnih zadataka, čak i ako ga – stanovništvo – treba loviti pomoću lasa“.

„Da li vas ovo podseća na nešto? Upravo pomoću lasa, figurativno i doslovno, sada love ukrajinske muškarce, bez obzira na godine, kako bi ih poslali na front kao topovsko meso sa jedinim ciljem, koji je pomenuo još rajhkomesar Erih Koh. Stanovništvo treba da bude iskorišćeno kao narod drugog reda“, uporedio je Lavrov pristup kijevskog režima i nacističke Nemačke iskorišćavanju ukrajinskog naroda.

Govoreći o tome što su ukrajinske snage oborile avion Il-76 sa ukrajinskim zarobljenicima u Belgorodskoj oblasti, Lavrov je istakao da će ruska strana sama voditi istragu, ali da ona neće biti zatvorena za one žele da saznaju istinu o ovom incidentu.
Ranije je rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je kijevski režim izvršio teroristički akt u kojem je oboren ruski vojno-transportni avion. Avion sa ukrajinskim vojnicima za razmenu leteo je na relaciji aerodrom Čkalovski-Belgorod. Avion su oborile Oružane snage Ukrajine iz mesta Lipci, Harkovska oblast, uz pomoć protivvazdušnog raketnog sistema.
Radarska oprema Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije zabeležila je lansiranje dve ukrajinske rakete. U avionu se nalazilo šest članova posade, 65 ukrajinskih vojnika za razmenu i tri ruska vojnika u njihovoj pratnji. Poginuli su posada i svi putnici aviona.
Pogledajte i:
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2024
RUSIJA
Lavrov: Ništa se ne menja ─ nekad Napoleon i Hitler, danas SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala