- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Muratoglu veruje u najboljeg na svetu: Bilo je šokantno – ali Novak će osetiti olakšanje

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, igrao je daleko ispod svog nivoa u polufinalu Australijan opena protiv Janika Sinera i to je i sam istakao posle meča. Međutim jedna loša partija ne znači kraj već naprotiv još jedno novo buđenje koje bi prema rečima Patrika Muratoglua Novaku moglo da donese još nekoliko Grend slem titula.
Australija je kraljevstvo Novaka Đokovića, ali krunu na startu nove sezone neće poneti srpski as. Za iznenađenje i Novakov poraz u polufinalu pobrinuo se Janik Siner, ali jednim delom i prvi reket sveta koji nije igrao onako kako zna.
Meč je analizirao i Patrik Muratoglu, čuveni teniski trener, koji veruje da je Novaka uticalo i to što ga je mladi Italijan dva puta pobedio u završnici prošle sezone, najpre u grupnoj fazi završnog mastersa, a potom i u polufinalu Dejvis kupa što je bio jedan od najbolnijih poraza u Đokovićevoj karijeri.
„Bilo je šokantno videti Novaka da u polufinalu grend slema, toliko nije u stanju da igra, a pogotovo Australijan opena koji je na neki način njegov dom. Jedan od ključeva jeste to što ga je u finišu prošle sezone Siner dvaput pobedio. Poslednji put je bio najbolniji, jer znamo koliko je Dejvis kup važan Novaku, i bio je gust meč. To je verovatno objašnjenje broj jedan zašto je Siner odigrao tako dobar meč, a Đoković nije bio u stanju da odigra tako“, rekao je Muratoglu.
Legendarni trener smatra da je Novak morao da oseti pritisak i da će sada kada se tog pritiska oslobodio osetiti čak i olakšanje koje će ponovo vratiti prepoznatiljivog srpskog asa na pobedničke staze.
„Nije izgubio nijedan meč na AO od 2018. Nikada nije izgubio u polufinalu na AO, uzeo je tu deset titula. Šta je to? Može li da nastavi tako? Ne. Previše je. Previše pritiska. Viđao sam to čak i kod šampiona. Kada je previše pritiska, nekada moraju da dožive neuspeh, i na neki način osete olakšanje. Ne bih se iznenadio ako Novak oseti olakšanje posle turnira. Ne sada, sad je verovatno previše razočaran, ali za nekoliko dana će pomisliti: ‘Vau, teret je bio tako težak’. Nije ni shvatao koliko mu je bilo težine na ramenima. Vraćam se normalnom pritisku, pritisku na koji sam navikao, a to je pritisak broja jedan i toga da je najveći teniser svih vremena. Mislim da je ovo bilo previše za njega. I dalje mislim da će osvojiti dva do tri slema ove godine“, rekao je Muratoglu.
Srpski as odlučio je da ne igra nijedan turnir pre Mastersa u Indijan Velsu koji je na programu od šestog marta.
NOvak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2024
SPORT
Navratilova za Novakov poraz krivi godine: Loši dani postaju gori
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala