- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Navratilova za Novakov poraz krivi godine: Loši dani postaju gori

© AP Photo / Andy WongNOvak Đoković
NOvak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2024
Pratite nas
Poraz Novaka Đokovića od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena iznenadio je čini se i samog srpskog asa, a pogotovo teniske znalce. Svoju analizu dala je i Martina Navratilova koja mnogo nedostataka u tom polufinalu pripisuje Novakovim godinama.
Novak Đoković sa svojih 36 godina ostvario je možda i više nego što je i sam očekivao, ali je ujedno i samom sebi postavio visoke standarde pa je tako jedan poraz u polufinalu Grend slema dovoljan da se počne sa pričom o tome koliko će srpski as još igrati.
Novakovih godina dotakla se i Martina Navratilova, bivša teniserka, koja je za „Tenis Čanel“ analizirala meč najboljeg tenisera sveta i Sinera.
„Dve stvari su se dogodile, prva je da je Janik visok i da se kreće bolje nego što je ranije radio. Novak je navikao da kada pogađa uglove da dobija lošije udarce nazad. Siner je uspevao sve to da neutališe, nije bio u defanzivi tokom razmena“, istakla je Navratilova.
Smatra legendarna Martina da su Novakovi nedostaci u meču bili još veći zbog njegovih godina.
„Kada ste stariji, ti loši dani postaju gori i događaju se pravo nitokuda. Možda je razlog i to što je igrao u dnevnom terminu. Igrao je četiri od pet mečeva uveče, taj sat se ne resetuje tako lako kada ste stariji. Kombinacija tih stvari se dogodila. Uz to Đoković nije imao nijednu brejk šansu, što je nečuveno“, objašnjava Navratilova.
Lindzi Devenport, bivša teniserka sveta, složila se sa čuvenom Navratilovom.
„Siner je bio neverovatan, jedno je dobiti Novaka u meču na dva dobijena seta, drugo je dobiti ga na njegovom omiljenom terenu na tri dobijena seta. Servirao je odlično, dobijao lake poene, odlično udarao lopticu, sjajno je reagovao na mreži. Unapredio je toliko stvari u svojoj igri, ne samo jednu. Bila sam impresionirana što je tako odigrao meč na četiri seta“, zaključila je Devenport.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2024
SPORT
Veličanstvena Sabalenka je ponovo kraljica Australije – Beloruskinja kao furija do odbrane titule
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala