- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija

Veličanstvena Sabalenka je ponovo kraljica Australije – Beloruskinja kao furija do odbrane titule

Pratite nas
Neverovatna Arina Sabalenka, beloruska teniserka, odbranila je titulu na Australijan openu pobedom nad Kineskinjom Ćinven Dženg rezultatom 6:3, 6:2. Maestralna Arina do druge Grend slem titule u karijeri stigla je bez izgubljenog seta.
„Bila sam spremna na sve“, rekla je Arina Sabalenka posle pobede nad Koko Gof u polufinalu Australijan opena, ali te reči nisu bile vezane isključivo za taj meč već i za ceo turnir koji je beloruska teniserka odigrala furiozno.
„Bila sam spremna na sve“, rekla je Arina Sabalenka posle pobede nad Koko Gof u polufinalu Australijan opena, ali te reči nisu bile vezane isključivo za taj meč već i za ceo turnir koji je beloruska teniserka odigrala furiozno. U istom ritmu otvorila je finale, odmah je stavila do znanja Dženg da će se truditi da je napadne u svakom poenu,a rezultat toga bio je rani brejk u drugom gemu. Iako je Kineskinja u narednom došla do tri vezane brejk lopte, ispostavilo se da je to bio samo minimalni pad Arinine koncentracije. Siloviti forhendi ponovo su se pojavili kada je bilo najpotrebnije i Sabalenka je potvrdila brejk. Samo jedan jedini poen posle ubačenog prvog servisa izgubila je Sabalenka, a iako je propustila tri set lopte na servis protivnice, sa svojim servisom se nije mučila. Kako je protiv Gof bila spremna na sve, tako je i protiv Dženg naročito bila spreman na njene ubojite servise pa je tako ukrotila njeno najjače oružje.
U istom ritmu otvorila je finale, odmah je stavila do znanja Dženg da će se truditi da je napadne u svakom poenu,a rezultat toga bio je rani brejk u drugom gemu.
Iako je Kineskinja u narednom došla do tri vezane brejk lopte, ispostavilo se da je to bio samo minimalni pad Arinine koncentracije. Siloviti forhendi ponovo su se pojavili kada je bilo najpotrebnije i Sabalenka je potvrdila brejk.
Samo jedan jedini poen posle ubačenog prvog servisa izgubila je Sabalenka, a iako je propustila tri set lopte na servis protivnice, sa svojim servisom se nije mučila.
Kako je protiv Gof bila spremna na sve, tako je i protiv Dženg naročito bila spreman na njene ubojite servise pa je tako ukrotila njeno najjače oružje.
Pritisak u igri kineske teniserke video se i na samom startu drugog seta kada je duplim greškama gotovo poklonila brejk Sabalenki. Beloruskinja je mogla da nastavi da igra rasterećeno što je i činila.
Dženg je u nekoliko navrata imala izuzetne vinere, ali u trećem gemu nije iskoristila šansu da zapreti Belourskinji koja je posle potvrde brejka još bolje zaplesala na terenu.
U petom gemu Arina je napravila i drugi brejk i time definitivno već zakoračila u finale. U samoj završnici druga teniserka sveta imala je malih poteškoća, propustila je četiri meč lopte, ali peta je bila iskorišćena posle njenog upečatljivog forhenda.
Neverovatno je koliko je od početka turnira Sabalenka protivnicama davala minimalne šanse, ali je titula još značajnija kada se uzme u obzir da je u finalu nastupila toliko furiozno.
Beloruskinji je ovo druga Grend slem titula u karijeri, a prethodno je osvojila upravo na istom mestu prošle godine.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
11:02 27.01.2024
6:3, 6:2 – Arina Sabalenka je ponovo šampionka Australije
Imala je Sabalenka tri vezane meč lopte, dve je propustila posle grešaka, a onda Dženg iznenađuje drop-šotom i stiže do izjednačenja. Stigla je dobrim servisom do četvrte meč lopte, ali ni nju ne koristi i Kineskinja stiže do prilike za brejk.

Spasava je Arina asom, a onda koristi petu meč loptu!
10:54 27.01.2024
6:3, 5:2 – Smanjuje zaostatak Dženg
Sjajna dva poena osvaja Dženg, uspela je sada da kontroliše i servis i stigla je do drugog gema.
10:50 27.01.2024
6:3, 5:1 – Gem do titule
Kineskinja pokušava da izmori Sabalenku dužim poenima, ali Arinin forhend ne staje da pravi probleme protivnici. Na gem je od titule.
10:46 27.01.2024
6:3, 4:1 – Maestralna Sabalenka
Koristi Arina svaki drugi servis protivnice da je napadne, a Kineskinja joj dodatno pomaže i pravi šestu duplu grešku kojom poklanja Beloruskinji brejk loptu, a Arina na maestralan način koristi šansu.
10:40 27.01.2024
6:3, 3:1 – Dženg zapretila, Sabalenka odgovorila
Sve bolje riternira Dženg i napada servis Sabalenke. U pravom trenutku Arina je pronšala nešto snažniji servis i potom upisala novi viner. Igrala je agresivno i na kraju uspela da dođe do trećeg gema.
10:36 27.01.2024
6:3, 2:1 – Gem za Kineskinju i reakcija obezbeđenja
Beloruska teniserka nije dopustila protivnici ni ovaj gem da osvoji lako. Morala je Kineskinja da se pomuči, ali uspela je da smanji razliku.
Gem je potrajao nešto duže jer je u publici bio čovek koji je ometao meč pa je obezbeđenje moralo da reaguje.
10:30 27.01.2024
6:3, 2:0 – Odlična Sabalenka
Dženg je osvojila dva poena, ali samo toliko joj je dopustila Sabalenka koja bez većih problema potvrđuje brejk.
10:25 27.01.2024
6:3, 1:0 – Odmah brejk!
Loše je Kineskinja otvorila drugi set, duplim greškama, a Arinin ritern bio je spreman da donese novi brejk. Beloruska teniserka odmah oduzima servis protivnice.
10:19 27.01.2024
6:3 – Set za Sabalenku!
Prvi put je u ovom gemu Sabalenka izgubila poen posle ubačenog prvog servisa, ali nije je to previše omelo jer je nastavila da napada protivnicu i došla do nove dve set lopte.
Nije želela da se preda Dženg, počela je da čita svaki Arinin servis i potom savršeno riternirala. Međutim, pojačava Beloruskinja servis i osvaja set.
10:15 27.01.2024
5:3 – Sabalenka propustila tri set lopte
Sabalenka napada strašnim forhendima i dolazi do 30:0, a onda Belourskinja napada drugi servis protivnice i stiže do tri vezane brejk lopte. Prvu je Dženg spasila asom, drugu forhedn vinerom, a onda i treću novim asom.
Izborila je Kineskinja gem loptu, ali onda pravi duplu servis grešku. Trećim asom u ovom gemu Dženg je došla do nove prilike da završi gem i nju koristi.
10:09 27.01.2024
5:2 – Furiozno
Kineskinja jedino uspeva da produži poene, ali Arina je sigurna, servira fantastično i deli je samo gem od prvog seta.
10:06 27.01.2024
4:2 – Sigurna Kineskinja
Uspela je kineska teniserka da zadrži još jedan servis gem. Daleko je bolja nego u svom prvom gemu u kojem je Sabalenka napravila brejk.
10:05 27.01.2024
4:1 – Nastavlja se dominacija
Sabalenka nastavlja da briljira na svoj servis i ne dopušta protivnici ni najmanju pretnju.
10:00 27.01.2024
3:1 – Probudila se Kineskinja
Fokusirala se Dženg koja je dodatno pojačala servis i uspela da bez izgubljenog poena osvoji prvi gem u finalu.
09:57 27.01.2024
3:0 – Neverovatna Arina
Arina je izašla na mrežu, odlično je pokrivala mrežu, ali Dženg je uspela da pronađe prazan deo terena. Popustio je pritisak u igri Kineskinje koja je vezala dva poena, a onda greši Sabalenka i poklanja protivnici tri brejk lopte.
Ali, neverovatno agresivna Arina spasila je sve tri i potom potvrdila brejk.
09:50 27.01.2024
2:0 – Brejk!
Dženg pokušava da servira jednako snažno kao Arina, ali sa druge strane beloruska teniserka spremila je odgovor na svaki servis. Spektakularno je riternirala Sabalenka i stigla već do prve dve brejk lopte na meču. Silovitim bekhendom oduzima servis gem protivnice.
09:48 27.01.2024
1:0 – Silovit početak Beloruskinje
Fantastično otvara Sabalenka meč sa tri izuzetno snažna servisa. Dženg nije imala šansu da osvoji nijedan poen.
09:39 27.01.2024
Finalistkinje su na terenu
Uskoro počinje borba za titulu!
08:55 27.01.2024
Dobro došli!
Od 9:30 pratimo finale Australijan opena između Arine Sabalenke i Ćinven Dženg.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala