- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Meda razočaran: „Nisam imao sreće – trudiću se još jače“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2024
Pratite nas
Danil Medvedev vodio je sa 2:0 u setovima protiv Janika Sinera u finalu Australijan opena, ali mu ni to nije bilo dovoljno pa je na kraju poražen sa 2:3. Jasno, bio je razočaran posle svega, ali je čestitao protivniku i pokazao sportsko viteštvo.
Posle dobijanja pehara za drugo mesto Medvedev je prvi imao reč.
„Prvo želim da čestitam Janiku, danas je neverovatno odigrao, zaslužio je, podigao je igru na neverovatan nivo. Imali smo dosta borbi, nadam se da ovo nije tvoj poslednji Grend slem. Imao sam tri finala, trudiću se da budem bolji“, rekao je Medvedev.
Potom je najavio da će nastaviti da radi još jače.
„Hvala mom timu, posebno Žilu, koji me svakoga dana gura i svake noći. Tu su i ostali, veliki pozdrav, hvala na podršci. Večeras nisam imao sreće da uspem, ali trudiću se za sve vas da ću uspeti da osvojim trofej“.
Mnogo je Medvedev proveo vremena na terenu, na kraju stigao nadomak trofeja, ali mu je on prošao kroz prste.
„Bile su ovo neverovatne dve nedelje, izgubiti finale je teško, Ovo su finala koja sam gubio i ranije možda je to zato razlog. Uvek želim da pobedim, moraću snažnije da se trudim sledeći put. Ponosan sam na sebe“, zaključio je Medvedev.
Janik Siner je takođe bio prijateljski nastrojen.
„Čestitke Danilu na neverovatnom turniru. Odigrali smo toliko mečeva jedan protiv drugog, pronašao sam nešto što sam uspeo da nadomestim igru. I na ovom turniru si bio izuzetan, sati koje si proveo na terenu, neverovatno su dostignuće. Nadam se da ćeš osvojiti trofej iako nisi ove godine. Želim ti sve najbolje u nastavku sezone“, rekao je Siner.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2024
SPORT
Danilov najbolniji poraz u karijeri – Siner je novi šampion Australije!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala