- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Arina, tata bi bio ponosan!

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2024
Pratite nas
Arina Sabalenka, belourska teniserka, osvajanjem druge titule na Australijan openu upotpunila je obećanje ocu koji je pre nekoliko godina preminuo.
Prvi heroji devojčica često su očevi, oni su im uzor i sigurna ruka, ali i jastuk za sanjanje najlepših snova jer su upravo očevi ti koji sanjaju zajedno sa ćerkama o velikim uspesima.
Ništa drigačiji slučaj nije bio sa Arinom Sabalenkom, Belourskinjom koja se sa ocem sanjala o tome da postane najbolja teniserka na planeti i da u svom vlasništvu poseduje nekoliko Grend slem titula.
San je postao java, ali je zakasnio. Arina je prošle godine osvojila Australijan open i obezbedila prvo mesto na VTA listi, ali njen otac je nekoliko godina ranije preminuo.
„Pre četiri godine ostala sam bez oca, imali smo san, da pre nego što napunim 25 osvojim nekoliko Grend slemova. Kad je umro, previše sam počela o tome da razmišljam, imam 24 godine i nemam Grend slem. Imam osećaj da sam nametnula sebi pritisak i previše razmišljala o tome. Osećala sam da moram da se izborim sa svim tim. Nisam odustala zbog mog i očevog sna, on to ne bi dopustio. Sigurno bi mi rekao 'Šališ se? Bićeš snažna,onako kako sam te vaspitao, kao prvakinju'. Onda sam prelomila i rekla da moram dalje“, ispričala je Arina Netfilksovom dokumentarcu.
Pošto je san bio ispunjen, ali smao delimično, Sabalenka je nastavila ka tome da ga upotpuni. Od početka ovogodišnjeg Australijan opena pokazivala je savršen tenis. Siloviti servisi ispraćeni veličanstvenim forhendima kojima se dive i teniseri doveli su belorusku teniserku do nove titule.
Sada je njen i očev san kompletiran jer više nije u pitanju jedna, nego dve Grend slem titule koje poseduje moćna Arina. O ovoj emotivnoj priči druga tenisera sveta govorila je i na konferencije posle pobede u finalu nad Ćinven Dženg.
„Mnogo mi je to bilo bitno, bio je to moj san. Imam još mnogo stvari koje želim da ostvarim, mnogo ciljeva pred sobom. Pre osvajanja Melburna prošle godine sam želela da mu odam počast na taj način. On je moja velika motivacija, ali su tu uz mene majka, sestra koja je ovde i moram i o njima da mislim. Moj tata je uvek sa mnom i zahvalna sam na svemu što je za mene uradio, bez njega ne bih bila ovde. Mnogo mi znači, sad u ovom momentu igram za mamu, sestru i baku“, rekla je Sabalenka.
Bilo je govora o tome da će Sabalenka stati na jednom Grend slemu jer prošle godine posle osvajanja Australijan opena nije toliko blistala, međutim svima je dokazala da se naporan rad i trud na kraju uvek isplate.
„Bilo mi je baš važno, dosta sam o tome razmišljala, nisam htela da budem taj tip teniserke koja je osvojila veliki turnir i odjednom nestala. Htela sam svima da pokažem da sam sposobna za mnogo više, sada želim više od ova dva. Sve je to proces, disciplina, naporan rad“, istakla je Sabalenka.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2024
SPORT
Veličanstvena Sabalenka je ponovo kraljica Australije – Beloruskinja kao furija do odbrane titule
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala