- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogdan blistao – ali ostao u Lukinoj senci

© AP Photo / Hakim Wright Sr.Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2024
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, srpski košarkaš, odigrao je odličnu utakmicu protiv Dalasa koji je savladao Atlantu rezultatom 148:143. Spektakularnu utakmicu obeležio je Luka Dončić koji je postigao 73 poena.
Košarkaši Atlante uradili su čini se sve što su mogli, ali Dalas Maveriksi nisu posustali do samog kraja i uz to su imali Luku Dončića koji je sam dao gotovo polovinu poena koje je postigao njegov tim.
Bogdan Bogdanović na parketu je proveo 27 minuta i za to vreme upiosa je 24 poena, četiri skoka, dve asistencije, a imao je i dve ukradene lopte.
Srpski kapiten šutirao je 5/13 za dva poena, 4/9 za tri i bio je oba puta precizan na liniji penala.
Bogdan se najviše istakao u drugoj deonici u kojoj je ubacio tri trojke, a u tim momentima utakmica je bila poptuno izjednačena i nije se mogao naslutiti pobednik.
Dalas je u poslednjoj deonici ponovo preuzeo inicijativu , ali na minut do kraja Atlanta je imala samo minus četiri i imali su priliku da dodatno zakomplikuju samo završnicu.
Međutim, tu je bilo Luka Dončić koji koji je na parketu proveo 45 minuta i do samog kraja imao je neverovatnu energiju. Ubacio je nestvarnih 73 poena, uz deset skokova i sedam asistencija.
U timu Atlante najbolji je bio Tre Jang sa 30 poena, jednim skokom i 11 asistencija.
Kada je reč o srpskim košarkašima na terenu je u noći između petka i subote bio i Vasilije Micić koji je sa Oklahomom savladao Nju Orleans rezultatom 107:83. Vasa je na parketu proveo 17 minuta i za to vreme postigao je tri poena, dva skoka i jednu asistenciju.
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
SPORT
Partizan „iz minusa“ do pobede nad Žalgirisom!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala