- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trinkijeri: Neko zaradi novac, neko ima trofeje, ali ovo se ne oduzima – moje srce je u Partizanu

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaAndrea Trinkijeri
Andrea Trinkijeri - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2024
Pratite nas
Andrea Trinkijeri, italijanski košarkaški trener, vodio je Partizan u periodu od 2018. do 2020. godine, a i danas kada u srpsku prestonicu dolazi kao trener Žalgirisa koji igra protiv crno-belih ističe da mu je srce ostalo u Beogradu.
Košarkaši Partizana savladali su ekipu Žalgirisa u Areni u 23. kolu Evrolige, a navijači nisu samo dirnuli crno-bele već i Andreu Trinkijerija.
„Neko može ceo život da radi, može da dobije trofeje, da zaradi lovu, ali ovo je nešto što niko ne može da ti oduzme. Na kraju krajeva se za to radi. Ja sam ovde dao sve - dobro, loše, sve. Neko od Partizana mi je rekao jako lepe stvari koje meni vrede više od rezultata i titule. Ja ću uvek da budem zahvalan, moje srce je uvek ovde. Nemam ništa pametnije da ti kažem. Uvek mi je..", rekao je Trinkijeri koji je potom pokazao na srce.
Čestitao je Italijan Partizanu i naglasio da je njegov tim skupo koštala fantastična partija Pi Džej Dozira.
„Prvo želim da čestitam Željku i Partizanu jer su igrali odličnu utakmicu i bili su bolji. Mislim da je naš tim odigrao dobro, samo nam je falio još jedan igrač u napadu. Dobri smo bili na Panteru, ali nismo našli način da čuvamo Dozira, koji ne igra uvek ovako dobro i to je moja odgovornost. Mogu samo da kažem mojim igračima da ja više verujem od njih“, rekao je Trinkijeri.
Dodao je Trinkijeri još jednom da njegov tim nije znao da zaustavi najvažnijeg igrača.
„Igraš protiv dobre ekipe, velike. Moraš da znaš gde je početak problema, a početak je da nismo znali da zaustavimo čoveka koji iskoristi 10-15 driblinga. To je težak šut, ali ga je on svaki put pogodio“, naglasio je Trinkijeri.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2024
SPORT
Bogdan blistao – ali ostao u Lukinoj senci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala