- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šef ruske obaveštajne službe: Zapad planira da organizuje revoluciju u Rusiji

© Sputnik / Olivera IkodinovićPeriod prinudnih neradnih dana za Moskovljane
Period prinudnih neradnih dana za Moskovljane - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
Pratite nas
Zapad razmišlja o tome da organizuje revoluciju i u Rusiji, ali to mu neće uspeti, rekao je za Sputnjik direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.
Po njegovim rečima, zapadna, pre svega američka obaveštajna zajednica, iskreno je poverovala u moć svojih tehnologija za svrgavanje takozvanih nepodobnih režima.
„Zaista, treba im odati priznanje, oni su odgovorni i za tragediju takozvanog 'arapskog proleća', taj haos, hiljade i hiljade izgubljenih života i razaranje. Zapadne zemlje, pre svega SAD, odgovorne su i za tragediju ukrajinskog 'evromajdana' sa čijim posledicama se svet nosi do danas“, ocenio je Nariškin.
Kako je dodao, zbog „vrtoglavice od takvih uspeha“ zapadnjaci su pomisliti da na isti način mogu da se obračunaju i sa Rusijom.
„Međutim, ništa od toga im nije uspelo niti će im uspeti“, poručio je Nariškin.
On je dodao da Spoljnoobaveštajna služba Rusije ima informacije da rukovodstvo i službe zapadnih zemalja ipak shvataju da je situacija u Rusiji stabilna i da se narod ujedinio oko političkog rukovodstva zemlje.
Nariškin je takođe kazao da zapadne obaveštajne službe, pre svega britanska Mi6, pripremaju ukrajinske diverzantske grupe za provokacije u nuklearnim elektranama u Rusiji.
Pogledajte još:
Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin na XI Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
RUSIJA
Moskva: Zbog poraza Zapada u Ukrajini moguće nove antiruske provokacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala