- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Zbog poraza Zapada u Ukrajini moguće nove antiruske provokacije

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaDirektor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin na XI Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost
Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin na XI Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
Velika je verovatnoća da će, zbog poraza Zapada, doći do novih antiruskih provokacija u Ukrajini, ali ne treba očekivati da će one imati neki dugotrajniji efekat, rekao je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.
„Danas, kada Zapad trpi poraz u Ukrajini, velika je verovatnoća da će biti organizovane najrazličitije provokacije… Ipak, želeo bih da naglasim da je dejstvo i efekat takvih provokacija kratkotrajan, posebno što u savremenom svetu svaka tajna informacija, pa i laž, vrlo brzo postaje javna“, rekao je Nariškin u intervjuu za Sputnjik.
Kriza u Ukrajini koju je isprovocirao zapadni blok pruža brojne primere da su SAD, Velika Britanija i njihovi saveznici spremni na najgnusnije provokacije da bi promenili tok događaja u svoju korist, dodao je on.

„Setimo se malezijskog ‘boinga’ koji su oborile ukrajinske snage ili gnusne provokacije u Buči za koje su pokušali da optuže Rusiju. Setimo se i aprila 2022. godine kada je izveden raketni napad na železničku stanicu u Kramatorsku kada je Zapad odmah optužio Rusiju iako se vrlo brzo razjasnilo da je raketa pripadala ukrajinskoj vojsci“, rekao je on i podsetio i na ukrajinske artiljerijske napade na Zaporošku nuklearnu elektranu.

Nariškin je rekao i da rezultati internih socioloških anketa na Zapadu pokazuju da je tamošnje stanovništvo umorno od ukrajinske krize i ne veruje u pobedu nad Rusijom.
„Malo ko još veruje u mogućnost pobede nad Rusijom i malo ko vidi svrsishodnost pružanja kolosalne finansijske pomoći bandi Zelenskog. I niko ne razume zašto stanovništvo Zapada mora trpi zbog toga“, rekao je Nariškin, dodajući da zbog toga na Zapadu pokušavaju da ubede građane da postoji opasnost od agresije Rusije.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala