- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka i Bobi u posebnim majicama, a u Golden Stejtu – rakija /foto/

© AP Photo / Godofredo A. VásquezStiv Ker
Stiv Ker - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
Pratite nas
Boban Marijanović i Luka Dončić tokom zagrevanja pred početak meča Hjustona i Portlanda odnosno Dalasa i Finiksa nosili su majicu sa natpisom „Brate“ , a osim što su nosili istu, treneri Golden Stejta pre meč sa Atlantom popili su po jednu rakiju. Sve u čast Dejana Milojevića.
Za Dejanom Milojevićem nisu plakale samo Srbija i Evropa već i Amerika u koju je srpski trener otišao 2021. godine, a već naredne godine uspeo je sa Golden Stejtom da postane i prvak NBA lige.
Međutim, njegov uticaj nije se ogledao samo kod igrača te ekipe, o čemu svedoče Bovan Marjanović i Luka Dončić koji su pred svoje mečeve nosili istu majicu kao i igrači Golden Stejta.
Natpis „Brate“ i incijali „DM“ u srcu videli su se i na majici srpskog i slovenačkog košarkaša.
Dončić je u Dekijevu čast odigrao i maestralnu utakmicu u kojoj je upisao čak 34 poena uz osam skokova i devet asistencija međutim Finiks je slavio rezultatom 132:109 predvođen neverovatnim Bukerom koji je postigao 46 poena.
Osim majica koje su pred meč nosili i svi čalnovi Golden Stejta i Atlante, Dekijev klub želeo je da mu oda počast na što je više načina moguće pa su tako Stiv Ker i ostali članovi stručnog štaba popili po rakiju.
„Večeras je bilo jako emotivno za sve nas i bitno je bilo samo da preguramo. Možda ovo ne bi trebalo da kažem, ali... Svi treneri su popili nešto što se zove rakija, to je srpski brendi, popili smo to u Dekijevu čast i pobedili smo. Možda bi trebalo to da radimo. Videla si flašu?“,pokušao je da se nasmeje i našali Ker u izuzetno teškom i bolnom trenutku.
Prvoj utakmicu Golden Stejta kod kuće posle smrti Milojevića prisustvovala je i porodica srpskog trenera, a u njegovu čast puštena je himna Srbije.
Košarkaši Golden Stejta do kraja szeone nosiće dresove na kojima će stajati inicijali Dejana Milojevića.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
SPORT
Suze i potresne reči – a onda Bogdanov poraz i pobeda za Milojevića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala