- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Suze i potresne reči – a onda Bogdanov poraz i pobeda za Milojevića

© AP Photo / Hakim Wright Sr.Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
U emotivno izuzetno teškoj utakmici košarkaši Atlante izgubili su od Golden Stejta rezultatom 134:112 u meču pred čiji je početak odata počast Dejanu Milojeviću, srpskom treneru koji je nedavno preminuo u 47. godini. Bogdan Bogdanović bio je vidno potresen, ali je uprkos tome uspeo da pruži dobru partiju za svoju ekipu.
Posle intoniranja „Bože pravde“, kratkog filma o Dejanu Milojeviću i ovacija za preminulog srpskog košarkaškog velikana, koliko go to bilo teško utakmica Golden Stejta i Atlante morala je da počne.
U prvom poluvremenu Atlanta je u nekoliko navrata pokušala da se približi Voriorsima, ali su oni održavali prednost sa kojom su i otišli na pauzu.
U nastavku su stekli dvocifrenu prednost i nagovestili da će je teško ispustiti. Stef Kari i Džonatan Kuminga ubacili su po 25 poena, a samo jedan manje upisao je Klej Tompson.
Bogdan Bogdanović za Atlantu je ubacio 17 poena i upisao tri asistencije. Srpski košarkaš koji je jedva uspeo da savlada suze pred početak meča šutirao je 4/9 za tri i 2/2 za dva poena, a na parketu je proveo 32 minuta.
U timu Atlante najviše se istakao Dežonte Marej koji je upisao 23 poena, uz sedam skokova i isto toliko asistencija.
Na parketu su u noći između srede i četvrtka bili i Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski koji su sa Oklahomom savladali San Antonio rezultatom 140:114. Micić je igrao 14 minuta i za to vreme upisao je dva poena, skok i tri asistencije, dok je Pokuševski za pet minuta ubacio dva poena i upisao jedan skok.
Golden Stejt Atlanta - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
SPORT
„Bože pravde“ u Dekijevu čast odzvanjalo Amerikom – emotivni oproštaj Voriorsa: „On je deo naše duše“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala