- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ana Ivanović predvidela pobedu Sabalenke – pa joj čestitala: „Odlučna da odbrani titulu“

© AP Photo / Alessandra TarantinoArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
Pratite nas
Jedna od prva čestitki za plasman u finale Australijan opena, Arini Sabalenki stigla je od Ane Ivanović, proslavljene srpske teniserke. Bivša prva teniserka sveta pratila je ceo meč i oglasila se odmah po završetku.
Za Anu Ivanović gotovo sve koleginice uvek su imale samo reči hvale, kako teniserke njene generacije tako i mlađe kojima je često Srpkinja jedan od uzora.
Jedan od razloga za to je poštovanje koja je Ana uvek ukazivala protivnicama i koleginicima, a to radi i danas kada se više profesionalno ne bavi tenisom već samo uživa gledajući mečeve.
Nije preskočila ni polufinale Australijan opena između Arine Sabalenka i Koko Gof, koje je komentarisala i dok je bilo u toku, a onda se oglasila i na kraju posle pobede Beloruskinje.
„Kako intenzivan meč sa puno šansi za obe teniserke. Čestitke Arini Sabalenki na plasmanu u drugo uzastopno finale, odlučna je u odbrani svoje titule. Glavu gore Koko Gof, bila je to jaka predstava i sigurna sam da te čeka još mnogo oga ove sezone“, napisala je Ana.
Ubrzo je stigao odgovor beloruske teniserke.
„Hvala ti“, uzvratila joj je Sabalenka.
Zanimljivo je da se Ana oglasila i pre ovog meča i otkrila da veruje u Sabalenkinu pobedu.
„Polufinala su uvek nešto specijalno za obe teniserke, pogotovo na Grend slemu. Kako se polufinala na Australijan openu bliže, jako sam uzbuđena i svima želim sreću. Moja pretpostavka, Sabalenka i Šeng idu u finale, šta vi mislite?“, napisala je Ana pre ovog polufinala misleći na to da će Kinven Šeng savladati Dajanu Jastremsku.
Srpska teniserka je prethodnih dana često na društvenim mrežama komentarisala teniske mečeve, a s obzirom na to da to uradi sa puno profesionalizma i posvećenošći Ana bi mogla da se oproba i u ulozi komentatora.
Nekoliko meseci nakon što je 2008. godine Novak osvojio svoj prvi Grend slem Australijan open, svoj Grend slem pehar podigla je i Ana na Rolan Garosu. Bila je prva na sveti i ukupno je osvojila 15 titula.
Profesionalnu karijeru Ana Ivanović završila je 2016. godine.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
SPORT
Neustrašiva Sabalenka preko Amerikanke do novog finala u Australiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala