- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Indija vodi nezavisnu spoljnu politiku

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
Indija se razvija neverovatnim tempom, Nju Delhi vodi nezavisnu spoljnu politiku i sa takvom zemljom je dobro proširivati saradnju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u razgovoru sa studentima Baltičkog federalnog univerziteta „Imanuel Kant“.
„Generalno gledano, Indija se razvija neverovatnim tempom. Rast BDP Indije je 7,7 odsto. To je jedna od najviših stopa ekonomskog razvoja, ekonomskog rasta u svetu. To je takođe urađeno zahvaljujući liderskim kvalitetima aktuelnog premijera (Narendre Modija), za vreme njegovog rukovodstva Indija je dostigla takav tempo“, ocenio je Putin.
On je istakao da Indija vodi nezavisnu spoljnu politiku, što nije lako u savremenom svetu.
„Ali Indija sa milijardu i po stanovnika ima pravo na to, a pod rukovodstvom premijera to pravo se ostvaruje“, rekao je Putin odgovarajući na pitanje studenta iz Indije o proširenju saradnje između zemalja.
Putin je dodao i da u Indiji ne prolaze „igre“ vezane za uticaj na njenu politiku, jer je tamo čvrsto i nacionalno orijentisano rukovodstvo zemlje.
On je napomenuo da zahvaljujući tome što Indija vodi nezavisnu spoljnu politiku, Rusija može da računa na to da ona neće „donositi odluke koje nisu u skladu sa njenim nacionalnim interesima, što je važno sa stanovišta organizovanja zajedničkog rada, jer omogućava predviđanje dejstava naših partnera na srednji i duži rok“, zaključio je Putin.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
RUSIJA
Putin poručio iz Kalinjingrada: Rusija neće dozvoliti da se njeni interesi zanemaruju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala