- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin poručio iz Kalinjingrada: Rusija neće dozvoliti da se njeni interesi zanemaruju

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
Rusija se rukovodi svojim nacionalnim interesima i nikada neće dozvoliti drugima da te interese zanemaruju, izjavio je ruski lider Vladimir Putin koji boravi u poseti Kalinjingradu.

„Zemlja treba da živi kako ona misli da treba, treba da se rukovodi svojim nacionalnim interesima. To nikako ne znači da mi potcenjujemo interese drugih. Voditi se svojim interesima i postizati uspeh znači i poštovati interese svojih partnera. Tako i radimo i nikada nećemo dozvoliti da se zanemaruju interesi Rusije“, rekao je Putin na sastanku sa studentima Baltičkog federalnog univerziteta „Imanuel Kant“.

On je napomenuo da je svoj stav izgradio upravo na osnovu shvatanja nemačkog filozofa Imanuela Kanta.

„Kant je to formulisao, a mi imamo priliku da na osnovu toga formulišemo naš sadašnji stav, baš kao što sam ja to sada i uradio… Kant je jedan od najvećih mislilaca i svog i našeg vremena. Naravno, njegov poziv da se misli svojom glavom aktuelan je i danas“, istakao je ruski lider. On je ponovio da za Rusiju u praktičnom planu to znači rukovođenje svojim nacionalnim interesima.

O uklanjanju spomenika u inostranstvu

Rušenje ruskih i sovjetskih spomenika u inostranstvu je zapanjujuće neznanje, izjavio je ruski predsednik.
„Mi nismo ništa, za razliku od naših suseda koji tamo ruše spomenike herojima Drugog svetskog rata, i jednostavno ruske i sovjetske spomenike, spomenike Puškinu i tako dalje. To je, naravno, zapanjujuće neznanje i nerazumevanje gde oni žive, šta rade i šta će nakon toga uslediti“, ocenio je Putin.
Prema njegovim rečima, u Rusiji ljudi žive po potpuno drugačijim principima i zakonima i trude se da očuvaju strano kulturno nasleđe.
Pogledajte još:
Avion predsednika Vladimira Putina u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
RUSIJA
Putina na putu do Kalinjingrada pratilo devet aviona NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala