- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak i Siner u novoj igri nerava – šta kaže istorija?

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta svih vremena, ukrstiće reket sa dobro poznatim rivalom, verovatno najvećim u ovom trenutku, Janikom Sinerom u petak od pola pet ujutru po srednjeevropskom vremenu. Srbin je poprilični favorit u polufinalu Australijan, opena, ali jasno je da će imati težak zadatak.
Svetski bukmejkeri i kladionice, poprilično lako su otpisali „grešnika“, koji je slavio u prethodna dva od tri epska dvoboja sa Novakom Đokovićem, a u dosadašnjem toku Australijan opena nije izgubio nijedan set. Kvota na trijumf Đokovića iznosi 1,40 dok je na Italijana čak 3.00!
Ipak, jasno je i sigurno jedno, biće to nova igra nerava i verlo verovatno dug meč.
Srpski i italijanski as sastali su se do sada šest puta i Novak je slavio u četiri navrata, ali nikako ne treba olako otpisati Sinera, koji je na poslednja dva od tri duela slavio.
Poslednji put odmerili su snage u meu Dejvis kupa i Siner je dobio taj neverovatni meč rezultatom 2:1 u setovima, iako je Novak Đoković imao čak tri meč lopte, a Italijan pokazao neverovatnu smirenost i koncentraciju u trenucima „visokog napona“.
Đoković je „tukao“ Janika na završnom Mastersu u Torinu u finalu 2:0, dok je u meču grupne faze Srbin poražen rezultatom 2:1.
Ipak, kada su igrali u tri seta na Vimbldonu 2022. i 2023. godine, Đoković je oba puta izašao visoko uzdignute glave s terena.
Prošle godine „razoružao“ je Sinera rezultatom 3:0 u polufinalu Vimbldona, koji je kasnije osvojio Karlos Alkaras.
Pre toga sastali su se isto u Londonu na terenima „Ol Ingland klaba“, samo što je meč bio četvrtfinalni, i Đoković je posle neverovatnog preokreta i zaostatka od 2:0 u setovima, uspeo da vaskrsne poput „Feniksa iz pepela“ i da nokautira Italijana.
Sada će teniski svet imati novu priliku da uživa u spektaklu i atomskom tenisu. Jer, Siner igra verovatno najbolji tenis u Melburnu, a Novak je tamo praktično nepobediv i apsolutni je kraj Australije što potvrđuje 10 osvojenih Grend slem od ukupno 24 trofeja.
U drugom polufinalu od 09.30 sastaju se Rus Danil Medvedev i Nemac ruskog porekla Aleksandar Saša Zverev, koji je priredio najveće iznenađenje eliminisavši drugog nosioca Karlosa Alkarasa.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
SPORT
Novak protiv Sinera i sunca za novo finale – ponovo nezgodan termin za najboljeg na svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala