- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Evropi je potrebno oko deset godina da obnovi odbrambenu industriju

© Sputnik / Oksana Džadan / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe NATO-a u Letoniji
Vojne vežbe NATO-a u Letoniji - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
Evropi će biti potrebno od pet do deset godina i velika količina novca kako bi obnovila odbrambenu industriju, piše list „Politiko“ pozivajući se na aktivne i bivše vojne činovnike.
„Evropi će biti potrebne velike količine novca i pet do deset godina da preokrenu decenije nedovoljnog ulaganja u vojsku i obnove industrijsku bazu“, piše list.
U članku se navodi da Evropa nije postala deo ekonomije u doba rata, bez obzira na sukob u Ukrajini. Zaključeno je da se sigurno neće ostvariti obećanje, koje je dato pre godinu, da će Ukrajini isporučiti milion granata do marta.
Evropski zvaničnik je početkom novembra 2023. godine u Briselu izjavio da su zemlje EU do sada isporučile Ukrajini 300.000 municije od planiranih milion. Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus je tada naveo da Evropska unija neće moći da ispuni obećanje o isporuci municije do marta 2024. godine.
Evropski komesar za unutrašnje tržište i odbrambenu industriju Tjeri Breton je u januaru rekao da će Evropska unija do proleća moći da isporuči Ukrajini obećanu količinu municije.
Pogledajte i:
Ukrajinski vojnik  - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Na Zapadu priznaju: Ukrajinska vojska mora da štedi municiju, a Rusi sve jače napadaju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala