- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Tramp bez dlake na jeziku: Putin i Si veoma uticajni i pametni ljudi, a Bajden – nesposoban

© AP Photo / Jose Luis MaganaBivši američkim predsednik Donald Tramp
Bivši američkim predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
Pratite nas
Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da ruski i kineski lideri Vladimir Putin i Si Đinping, za razliku od aktuelnog šefa Bele kuće Džozefa Bajdena, vole svoje zemlje i žele da one budu uspešne.

„On (predsednik SAD Džozef Bajden) vodi razgovore sa Putinom i Si Đinpingtom. Sviđalo vam se to ili ne, oni su veoma pametni ljudi, veoma uticajni. Oni vole svoje zemlje i žele da njihove države uspeju. A mi imamo Bajdena koji, po mom mišljenju, nije sposoban za to“, rekao je Tramp u intervjuu za televiziju „Foks njuz“.

Takođe, prilikom obraćanja pristalicama u Nju Hempširu, bivši američki predsednik je rekao da je Bajden pretnja demokratiji i da je „izuzetno nekompetentan“. Po njegovim rečima, aktuelni predsednik „nije u stanju da poveže dve reči, siđe sa bine i nađe stepenice“.
Tramp je ponovio da će nakon dolaska na vlast sprečiti treći svetski rat i da će rešiti sukob između Rusije i Ukrajine. On je dodao da ne bi došlo ni do sukoba u Pojasu Gaze ni u Ukrajini da na mestu lidera Amerike nije bio „slab čovek“.
Ranije je Tramp rekao da je bio u dobrim odnosima sa Putinom i da bi, ako dođe na vlast, rešio situaciju između Moskve i Kijeva za 24 sata.
Pogledajte još:
Donald Tramp i Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2024
SVET
Okršaj Bajden-Tramp: Ko se oduševljava Putinom, a ko ne bi ni prodavnicu mogao da vodi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala