- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Okršaj Bajden-Tramp: Ko se oduševljava Putinom, a ko ne bi ni prodavnicu mogao da vodi

© Tanjug / AR/Patrick SemanskyDonald Tramp i Džo Bajden
Donald Tramp i Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2024
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da ne odobrava to što se njegov prethodnik Donald Tramp „oduševljava“ ruskim liderom Vladimirom Putinom.

„Pogledajte sve te autoritarne lidere kojima se Tramp oduševljava. Sećate se kako je govori o razmeni ‘ljubavnih pisama’sa diktatorom iz Severne Koreje. Vi, koji ste služili u američkoj vojsci da li možete da verujete da američki predsednik može da kaže tako nešto? Tu je i njegovo oduševljavanje Putinom. Mogu da nastavim da nabrajam“, rekao je Bajden na stranačkom skupu u Pensilvaniji.

Takođe je naveo da je Tramp spreman da žrtvuje demokratiju da bi se dokopao vlasti.
Istovremeno, Tramp je govorio pred svojim pristalicama u Ajovi i tom prilikom je rekao da Bajden jednostavno nema harizmu za saradnju sa svetskim liderima.
Prema njegovim rečima, Bajden ugrožava demokratiju u zemlji i toliko je nekompetentan da ne bi mogao ni prodavnicu da vodi, a kamoli državu.
„Da posedujete prodavnicu i da morate da otputujete na nedelju dana njega ne biste stavili da bude glavni“, rekao je Tramp.
Prema rečima Trampa, Bajden je nikakav predsednik.
„Kao što sam govorio možete uzeti deset predsednika iz istorije naše zemlje i svi oni zajedno nisu naneli toliko štete državi koliko Bajden. On je počinio nezamislive stvari“, rekao je Tramp.
Koje vrednosti Rusije će spasiti svet pogledajte u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala