- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika je u Dekijevu čast gledala ka Beogradu – „Srceparajuće, ništa slično nisam video“

© Foto : ABA liga / Mega / Ivica VeselinovDejan Milojević
Dejan Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
Pratite nas
Trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker izašao je prvi put pred medije posle smrti bliskog saradnika i legende Dejana Milojevića i bio je izuzetno emotivan. Gledao je Amerikanac ka Beogradu, gde su se dva Milojeva bivša kluba Partizan i Mega na neverovatan način oprostili od velikog stručnjaka, igrača, i pre svega čoveka!
Nije mogao da sakrije suze Stive Ker, teško mu je bilo što je izgubio „desnu ruku“, čoveka koji je bio bitan šraf u njegovoj mašineriji koja je 2022. godine osvojila NBA prsten.
„Srceparajuće. Razarajuće. Ovo je najteža stvar u kojoj sam učestvovao u NBA ligi. Teško je opisati ovu našu nedelju. Izgubili smo nekoga tako nama bliskog. I važnije od toga, najteže je videti kako njegova porodica pati. Ova poslednja sedmica, poslednjeh pet dana, bili su prožeti šokom, emocijama, velikim izlivima ljubavi... Ne znam da li ste videli događaj u Srbiji, igrala su dva tima u kojima je on bio. Mega, koju je trenirao i Partizan, tim u kom je bio zvezda. Ne znam da li sam nekada video takvu posvetu pre utakmice, takvu organizaciju. Gledali smo to kao tim. Stekli smo bolju sliku o tome šta je Dejan značio svojim zemljacima. Naravno, mnogo je značio i nama, Nataši, Maši i Nikoli... Ovo je bilo razarajuće za nas“, rekao je, vidno potreseni trener Golden Stejta Stiv Ker, koji se pred medijima pojavio u majici sa natpisom "brate" i inicijalima DM.
Podsetimo, u Beogradu je u ponedeljak uveče odigrana utakmica između Milojeva dva bivša kluba, u Beogradskoj Areni bila je rekordna poseta, preko 23.000 navijača, koji su došli da odaju počast i oproste se od velikog sportiste i čoveka koji je prerano preminuo.
Pre početka utakmice prikazan je kratak film o srpskoj košarkaškoj legendi u čiju čast su ovacije trajale nekoliko minuta, posle čega je zagrmela pesma navijača crno-belih: "Otišao si Miloje, ostala je tuga...".
Milojevićev crno-beli dres s brojem 13 postavljen je na zlatnu stolicu pokraj terena, a pored je simbolično stavljena bela ruža.
Dejan Milojević preminuo je 17. januara 2024. godine u 47. godini u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara.
Partizan-Mega stolica za Dejana Milojevića - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
SPORT
U Milojevićevu čast – ovacije prepune Arene i posebna ekipa sa brojem „13“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala