- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Milojevićevu čast – ovacije prepune Arene i posebna ekipa sa brojem „13“ /foto, video/

© Tanjug / MARKO ROKOVICPartizan-Mega stolica za Dejana Milojevića
Partizan-Mega stolica za Dejana Milojevića - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
Pratite nas
Klubovi u kojem je Dejan Milojević ostavio najveće tragove kao igrač i kao trener, Partizan i Mega sastali su se u 17. kolu ABA lige. Prepuna Arena odala je počast legendarnom Milojeviću, dres sa brojem 13 stajao je na zlatnoj stolici, a na meč su došli i njegovi bivši saigrači kao i Duško Vujošević koji mu je bio trener.
Bivši košarkaši Partizana na čelu sa Duškom Vujoševićem došli su u Arenu na utakmicu Partizana i Mege kako bi odali počast svom nekadašnjem saigraču i prijatelju, velikom Dejanu Milojeviću.
Najtužnijoj utakmici crno-belih uz trenera Vujoševića prisustvovali su Predrag Šuput, Luka Bogdanović, Vule Avdalović, Aleksandar Rašić, Milenko Tepić kao i Ratko Varda.
© Sputnik / Spasoje VeselinovićPartizan-Mega
Partizan-Mega - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
Partizan-Mega
© Sputnik / Spasoje VeselinovićPartizan-Mega
Partizan-Mega - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
Partizan-Mega
Milojevićev crno-beli dres postavljen je na zlatnu stolicu pored terena, a na čuvenu trinaesticu stavljena je bela ruža.
Pre početka utakmice prikazan je kratak film o srpskoj košarkaškoj legendi, a potom su ovacije trajale nekoliko minuta. Zatim se začula pesma Partizanovih navijača „Otišao si Miloje, ostala je tuga“.
Dejan Milojević preminuo je 17. januara u 47. godini od posledica teškog srčanog udara u Americi gde je radio kao pomoćni trener Golden Stejta. U Partizanu je igrao u periodu od 2004. do 2006. godine, dok je u Megi punih devet godina bio trener.
Sudbina ili nešto za šta je teško pronaći reči namestila je da se upravo Partizan i Mega sastanu u okviru ABA lige u Areni i tako upute poslednji pozdrav velikanu oba kluba.
Dejan Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
SPORT
Zvanično: Mega promenila ime hale u „TC Dejan Milojević“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala