- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak otkrio Niku kako da osvoji grend slem: „Popneš se na drvo i visiš naopačke“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
Pratite nas
Novak Đoković se pobedom nad Tejlorom Fricom rezultatom 3:1, po setovima 7:6, 4:6, 6:2, 6:3 našao se u 48. polufinalu na grend slem turnirima. Impresivno, a intervju mu je verovatno prvi i poslednji put u karijeri uzeo veliki rival i prijatelj Nik Kirjos, koji zbog povrede nije zaigrao ove godine u Melburnu.
Nikada nisam mislio da ću ovde biti u ovoj ulozi. Sjajno odrađeno, sjajno izdanje Novače, rekao je Nik sa mikrofonom u rukama, na šta mu je Đoković odgovorio:
„Treba mi mikrofon. Dobro je videti te ovde. Dobro izgledaš u komentatorskoj kabini, ali lepše je na terenu. Nadam se da ćemo te uskoro videti ovde sa reketom. I publika to želi, jel tako?“, izazvao je Đoković aplauze na račun Nika Kirjosa i nastavio:
„Koje je beše bilo pitanje, čekaj da se setim... Patio sam prvih nekoliko setova, Tejlor je dobro servirao, pogađao linije. Uvek sam morao da se branim teško je bilo pronaći tajming. Sunce je bilo jako. Izmoren i iscrpljen fizički. Aplauz za Frica, sjajno izdanje, sjajan turnir za njega, igrao je fantastičan tenis“, nahvalio je Srbin Amerikanca.
Prosto je neverovatno bilo da je Đoković imao 0/15 brejk lopti, pa ga je Kirjos upitao kako je to moguće, jer mu se verovatno nikada nije desilo u karijeri. Dodao je harizmatični Australijanac da je bilo svega, zahvalio se Đokoviću što mu je slao poljupce tokom gemova.
„Delovalo mi je kao da igram protiv tebe, protiv takvih servisa. Znamo da Fric godinama unazad ima među najboljim servisima na svetu. Znaš da je to problem kada igraš protiv njega. Konverzacija tih brejk lopti je bila loša 0 od 15. Ipak, četiri od 21 na kraju, ali na kraju dana uspeo sam da oduzmem servis kada je trebalo u trećem i četvrtom setu. Dobro sam servirao, imao sam čak više as servisa od njega što je iznenađujuće, a to je i te kako pomoglo u ovom meču“.
Janik Siner ili Andrej Rubljov, da li ćeš gledati taj meč, upitao je Nik Kirjos Đokovića?
„Drugačiji meč, očigledno. Drugačiji meč očekujem, Siner je u sjajnoj formi, De Minor je namučio Rubljova u dugačkom meču. Siner verovatno igra svog života, fantastičan je bio na kraju prošle sezone, imali smo par fantastičnih mečeva. Očekujem ga da bude na visokom nivou. Da uzmem ti i ja kokice, sednemo u sofu i da gledamo kako će oni to igrati“.
I poslednje pitanje, verovatno nikada više neću raditi ovaj intervju. Pokaži mi kako grliš to drvo u parku, želim da budem zdrav, ajde da mi pokažeš koje je to drvo, rekao je Kirjos, i dobio sledeći odgovor.
„Pokazaću ti drvo, ali ne smeš nikom da kažeš. Skineš patike, popneš se na najveće moguće mesto i visiš naopačke. Visiš tri minutai tri sekunde tako i onda ćeš osvojiti grend slem“, rekao je u šali Novak i izazvao osmehe i aplauze dupke punih tribina, kao i velikog prijatelja Nika Kirjosa.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
SPORT
Oglasio se Novakov dežurni kritičar i pomenuo „grešnika“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
SPORT
To može samo Novak – tišina! /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
SPORT
Novak je u polufinalu Australijan opena: Amerikanac bio „tvrd orah“ – ali Srbin je neuništiv
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala