- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak saznao protivnika u četvrtfinalu – vreme je za „redovnu mušteriju“

© AP Photo / Seth WenigTejlor Fric
Tejlor Fric - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, igraće protiv Tejlora Frica u četvrtfinalu Australijan opena. Američki teniser savladao je Stefanosa Cicipasa, grčkog tenisera, rezultatom 7:6, 5:7, 6:3, 6:3.
U četvrtfinalu Novak Đoković će igrati protiv redovne mušterije odnosno Tejlora Frica koga je u dosadašnjih osam mečeva pobedio osam puta.
Posle tri sata borbe Amerikanac je uspeo da savlada otpor Grka koji je stigao samo do jednog seta.
Prvi set ukazivao je da će meč biti veoma neizvestan, posle po dve propuštene brejk lopte na obe strane brejka nije bilo, a američki teniser bio je bolji u taj-brejku.
Napeto je bilo i u drugom setu, ali je Cicipas u poslednjem trenutku uspeo da oduzme Fricu servis gem posle čega je i izjednačio u setovima.
Naredna dva bila su dinamičnija, Fric je poveo 2:0, ali Cicipas je vratio brejk i izjednačio. Amerikanac je potom propustio novu priliku, ali je to ispravio u šestom gemu kada ponovo dolazi do brejka.
U četvrtom setu obojica tenisera čuvali su svoje servis gemove, ali Cicipas je još jednom prvi posrnuo. Osim što je Fric napravio brejk za 4:3, napravio je i još jedan za pobedu.
Poslednji put Đoković i Fric sastali su se na US Openu, a srpski as je bio je ubedljiv.
Novak je prethodno rekao kako veruje u pobedu ako bude igrao na svom nivou, a posle pobede nad Cicipasom Fric je istakao da bi ponovio iste reči da ima učinak kao Novakov.
„Ako pobedim nekoga osam puta, onda bih se i ja osećao pun sampouzdanja, ne mogu da ga krivim što je to rekao. Uslovi su bolji ovde za mene od US opena i Sinsinatija. Jedini dobar meča koji sam odigrao protiv njega bio je u Torinu krajem 2022. godine i tada sam servirao za drugi set, bio sam blizu. Igrao sam baš loše protiv njega u ostalim mečevima. Imam još bolji nivo koji mogu da pokažem na mečevima protiv njega. Da ponovim nešto kao protiv Cicipasa“, rekao je Fric.
U osam mečeva Đoković je od Amerikanca izgubio samo dva seta, a dobio je 18.
„U našim prethodnim mečevima nije imao nikakav razlog da menja svoju strategiju i igru, uvek je išlo na njegov način. Sa nekim drugim igračima sam imao mečeve gde nekad dobijem, nekad izgubim. Protiv njega je drugačije, svaki put je otišlo na njegovu stranu“, objasnio je američki teniser.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2024
SPORT
Đoković: „Ne ostavlja mi se tenis – vatra i dalje gori“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala