- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Završene dve ruske bajke: Mira i Marija poražene – Sabalenka u četvrtfinalu

© AP Photo / Alessandra TarantinoMira Andrejeva
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2024
Pratite nas
Mira Andrejeva, ruska teniserka, eliminisana je u osmini finala Australijan opena od strane Barbare Krejičkove rezultatom 6:4, 3:6, 2:6. Plasman u četvrtfinale obezvedila je Arina Sabalenka koja je savladala Amandu Anisimovu 6:3, 6:2.
Rusko čudo od 16 godina, talentovana Mira Andrejeva stala je u osmini finala Australijan opena posle borbe od dva sata.
Andrejeva je odlično ušla u meč, napravila je brejk, ali Krejičkova je odmah uspela da vrati. Po jedan brejk razmenile su i sredinom seta, a onda je presudio deveti gem u kom je Mira stigla do trećeg brejka u setu koji je i osvojila.
Posle toga posustala je mlada Ruskinja, Krejičkova je povela sa 2:0, a onda počela da poklanja poene Miri. Ruska teniserka je stigla do izjednačenja, međutim u šestom gemu Čehinja ponovo pravi brejk.
Daleko manje šanse imala je Andrejeva u trećem setu u kojem je Krejičkova ponovo startovala brejkom. Krejičkova je oduzela Miri servis gem i u sedmom gemu i time obezbedila pobedu.
Pre poraza Andrejeve, stavljena je tačka na još jednu rusku bajku, Marija Timofejeva, kvalifikantkinja koja je odigrala nekoliko sjajnih mečeva poražena je od Marte Kostjuk rezultatom 6:2, 6:1.
Arina Sabalenka bila je bolja od Amande Anisimove, američke teniserke, a do pobede je došla ubedljivo posle samo sat i pet minuta igre.
U prvom setu odmah je napravila brejk u drugom gemu,povela je sa 2:0, a mogla je i do još jednog u četvrtom gemu kada je propustila jednu priliku.Sa druge strane, Anisimova nije bila ni blizu da zapreti oduzimanjem Arininog servisa.
Silovito je Beloruskinja otvorila i drugi set u kojem je na startu napravila brejk. Stigla je i do drugog u sedmom gemu. Protivnica je imala priliku da vrati jedan, ali nakon što je nije iskoristila, Arina je upisala pobedu.
Tejlor Fric - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2024
SPORT
Novak saznao protivnika u četvrtfinalu – vreme je za „redovnu mušteriju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala