Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Udar na srpske svetinje na KiM: Bogorodica Hvostanska ograđena, na albanskom jeziku piše - bazilika

© Sputnik / Lola ĐorđevićPred početak Drugog svetskog rata očišćen je put koji vodi do ulaza Kađenice, a ispred njega je postavljen drveni krst visok preko 50 metara
Pred početak Drugog svetskog rata očišćen je put koji vodi do ulaza Kađenice, a ispred njega je postavljen drveni krst visok preko 50 metara  - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
Pratite nas
Temelji srpskog manastira Bogorodice Hvostanske u mestu Studenica, u opštini Istok, ograđeni su, a na tabli je na albanskom jeziku napisano da je reč o bazilici, rekli su meštani za Tanjug.
Reč je o temeljima manastira koji se nalazi oko 20 kilometara od Peći, koji je od 1990. godine pod zaštitom kao spomenik kulture od izuzetnog značaja.
Albanci su 2018. godine kamenovali dva autobusa sa vernicima iz Beograda, koji su se vraćali iz posete crkvi Bogorodice Hvostanske.
Objekti Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji na meti su privremenih prištinskih institucija, koje pokušavaju da ih predstave kao albanske, kao što je slučaj sa crkvom Svetog Nikole u Novom Brdu i sa crkvom Svetog Arhangela Mihaila kod Podujeva.
Pogledajte i:
Krst  - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2023
SRBIJA
Palili crkvu 1999. kao srpsku, popravljaju je kao ⎯ katoličku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala