- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin čestitao 80. godišnjicu oslobođenja Velikog Novgoroda od nacista: Podvig generacije pobednika

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Uđi u bazu fotografijaNovogodnee obraщenie prezidenta RF V. Putina
Novogodnee obraщenie prezidenta RF V. Putina - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je stanovnicima Novgorodske oblasti 80. godišnjicu oslobođenja Velikog Novgoroda od nacističkih osvajača, istakavši da je sveta dužnost Rusa da očuvaju istorijsku istinu o podvigu generacije pobednika i pamte kako su njihovo jedinstvo i zajedništvo pomogli da se prevaziđu sva iskušenja.
„Oslobođenje naše drevne prestonice od nacista bilo je ne samo značajna prekretnica Velikog otadžbinskog rata, već i događaj od ogromnog simobličkog, moralnog značaja, jer se ovde, u Velikom Novgorodu, rodila hiljadugodišnja ruska državnost, postavljeni su temelji nacionalne kulture, obrazovanja, umetnosti“, naglasio je Putin u poruci, a objavljeno na Telegram kanalu Kremlja.
U obraćanju ruskog lidera takođe se ističe da će u narodnom sećanju večno ostati upamćen podvig vojnika i oficira, boraca partizanskih odreda, stanovnika Novgoroda i svih onih koji su branili grad.
Pored toga, Putin je istakao da su večno sećanje zaslužili i oni koji su obnavljali Veliki Novgorod, kao i spomenike i svetinje koje je neprijatelj uništio, jer nije imao za cilj samo istrebljenje naroda, već i uništenje njegove istorije.
Ruski predsednik Vladimir Putin na svečanosti povodom 80 godina od pobede u Kurskoj bici - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
RUSIJA
Putin povodom 80 godina od oslobođenja Donbasa od nacista: Duh Crvene armije predvodi borce i danas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala