- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Patrijarh Porfirije proslavio krsnu slavu, među zvanicama Vučić i Dodik /video, foto/

© Tanjug / TV HRAMPatrijarh srpski Porfirije proslavio Jovanjdan, svoju krsnu slavu.
Patrijarh srpski Porfirije proslavio Jovanjdan, svoju krsnu slavu. - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
Pratite nas
Patrijarh srpski Porfirije proslavio je Jovanjdan, svoju krsnu slavu kojoj su, između ostalih, prisustvovali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Posle svete arhijerejske liturgije u Sabornom hramu u Beogradu, povodom patrijarhove slave, episkop šumadijski Jovan osveštao je slavske darove i prelomio slavski kolač u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu.
Osveštanju slavskih darova i lomljenju slavskog kolača prisustvovali su episkop šumadijski Jovan, braničevski Ignatije, zvorničko-tuzlanski Fotije, raško-prizrenski Teodosije, niški Arsenije, buenosajreski i južno-centralnoamerički i administrator Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Kirilo, damlatinski Nikodim, šabački Jerotej, remezijanski Stefan, hvostanski Aleksej, novobrdski Ilarion, jegarski Nektarije, lipljanski Dositej i toplički Petar, navodi TV Hram.
© Tanjug / TV HRAMPatrijarh srpski Porfirije proslavio Jovanjdan, svoju krsnu slavu.
Patrijarh srpski Porfirije proslavio Jovanjdan, svoju krsnu slavu. - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
Patrijarh srpski Porfirije proslavio Jovanjdan, svoju krsnu slavu.
Slavskoj svečanosti prisustvovali su i princ Filip Karađorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović i predstavnici kulturnog i političkog života Republike Srbije.
Uz čestitku svima koji slave, Dodik je rekao da je saradnja Srpske i Srpske pravoslavne crkve tradicionalno dobra i da se ostvaruje u svim segmentima podrške.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala