- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi u glavnim ulogama – Luka „poništio“ Lazarevu majstoriju /video/

© AFP 2023 / TIZIANA FABILazar Samardžić
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
Pratite nas
Srpski reprezentativci Lazar Samardžić i Luka Jović vodili su glavnu reč u fantastičnom duelu Udinezea i Milana u 21. kolu Serije A, koji je završen trijumfom roso-nera u 93. minutu golom Okafora – 3:2.
Meč je bio prekinut u prvom poluvremenu zbog rasizma, da bi posle toga efektno pogodio Samardžić, a džoker Jović je doneo izjednačenje u 83. minutu.
Srpski reprezentativac Lazar Samardžić pogodio je mrežu Milana u 42. minutu za 1:1, i to nekoliko minuta nakon što je meč nastavljen, jer je prethodno bio prekinut zbog rasizma. Luka Jović ušao je u ugri u 75. minutu umesto Kristijana Pulišića, da bi se upisao u strelce u 83. minutu za 2:2, dok je tri boda gostima doneo Okafor golom u 93. minutu.
Navijači Udineza vređali su na rasnoj osnovi golmana roso-nera Majka Menjona zbog čega je glavni arbitar prekinuo susret u 33. minutu, a igrači Milana predvođeni golmanom Menjonom otišli su u svlačionicu.
Susret je zatim nastavljen, a na delu je viđena majstorija Lazara Samardžića.
Povukao je jednu loptu, zaleteo se ka dvojici čuvara i prevario ih, da bi akciju krunisao efektnim golom levom nogom sa 18 metara. Menjom je samo pogledom ispratio let lopti ka mreži – 1:1.
Prethodno je Loftus Čik doneo prednost gostima u 31. minutu. Totalni preokret doneo je Francuza Florijan Tovan koji je pogodio u 63. minutu. Ipak, konačnih 2:2, postavio je Luka Jović.
Pioli je ubacio raspucanog Srbina s klupe u 75. minutu, da bi se Jović odužio novim golom u dresu roso-nera u 83. minutu. Levom nogom je smestio loptu u mrežu.
Uzbuđenjima tu nije bio kraj, konačnih 3:2 za goste postavio je Okafor u trećem minutu sudijske nadoknade na asistenciju Olivijea Žirua.
Ajvan Toni - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
SPORT
Povratak „kockara“ za prekid agonije – nastavio je tamo gde je stao /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala