- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Bio sam klinac, Deki me odveze kući, a ja skačem od sreće“ – Paunić se oprostio od idola

© Foto : ABA liga/Ivica VeselinovDejan Milojević i Ivan Paunić
Dejan Milojević i Ivan Paunić - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
Pratite nas
„Bio sam klinac i povremeno trenirao sa prvim timom, a Deki me pohvali kod Duleta Vujoševića i pomogne mi. Ako se trening kasno završi, on nas vozi kući“, rekao je Ivan Paunić za Sputnjik, srpski košarkaš, koji će se zauvek sećati legendarnog Dejana Milojevića i jedne poruke na koju nikada nije dobio odgovor.
Dejan Milojević, proslavljeni košarkaš i trener, preminuo je 17. januara u 47. godini, a iza sebe je ostavio neizbrisiv trag. Utakmice u NBA ligi, Evroligi i ABA ligi počinjale su prethodnih dana minutom ćutanja, a ceo košarkaši svet bio je zavijen u crno.
Vest o Dekijevoj smrti pogodila je Ivana Paunića koji je karijeru u Partizanu stavrao na krilima Milojevića koji je igrao za crno-bele u periodu od 2004. do 2006. godine. U to vreme Ivan je tek počinjao, a svaki poziv da se priključi treningu prvog tima za njega je bio veliki uspeh.
Na tim treninzima najviše mu je pomagao Dejan Milojević.
„Ja sam tad bio klinac, priključivao se treninzima. Uvek je pomagao mladim igračima, vozio nas je kući kada se trening završi kasno, davao nam je savete, hvalio nas i podržavao. Primer kako treba da izgleda jedan sportista i košarkaš. Porodičan čovek koji je uvek nasmejan“, seća se Paunić.
Posebno je značilo Pauniću kada ga veliki Deki posle treninga pohvali kod trenera Duška Vujoševića.

„Javno pred svima na kraju treninga kaže Duletu 'on nam je okrenuo trening, njegova energija, koncentracija', to je ogroman plus kod Duleta. Dovoljna je bila jedna Dekijeva reč, sećam se skakao sam od sreće kad me pozovu na te treninge upravo zbog takvih igrača kao što je Deki“, ispričao je Ivan za Sputnjik.

Srpski košarkaš bio je sa Milojevićem dobar prijatelj, pa kada je stigla vest o tome da je doživeo srčani udar odmah mu je poslao poruku, na koju nažalost nikada neće dobiti odgovor.

„Velika tragedija i veliki šok, poslao sam mu poruku tri sata pre smrti, pitao sam ga kako se oseća. Video sam vesti o tome da je stabilno, nisam znao da je toliko ozbiljno, mislio sam da je sve prošlo kako treba. Kasnije sam shvatio...“, priča Paunić.

Božić 2024. godine ostaće zauvek u Ivanovom srcu jer se tada i poslednji put čuo sa svojim prijateljem.
„Baš sam se potresao jer sam ga mnogo poštovao i voleo kao druga, bio mi je čak i trener u Megi. Dopisivali smo se za Božić, pisao mi je o deci, nije pominjao nikakve probleme, govorio je o sinu koji igra košarku, pričao o porodičnim obavezama. Iako smo bili prijatelji, uvek je iznad toga bilo moje poštovanje prema njemu. Ostavio je veliki trag i kao čovek i kao sportista“, priča Ivan.
Posle Milojevićeve smrti mnogo su kao jednu od najvrednijih stvari koje je imao u sebi isticali njegov pogled na život. Porodica je uvek bila ispred svega, a novac nikada nije mogao da kupi mir koji je želeo ispred svega drugog.
„Tebi je život, svakondvenica, uvek neko nerviranje, ali kad se ovakve stvari dese, kad vidiš šta može da se desi u sekundi, njegov pogled na život skroz je ispravan. Treba živeti punim plućima , ne znaš šta te čeka za minut. Deki koji je najpozitivniji, koji je živeo maksimalno i posvećeno na kraju je prerano otišao“, kaže Paunić.
Milojević je tokom karijere imao brojne ponude, mogao je u pojedinim klubovima da zarađuje velike sume, ali je uvek birao manji klub koji je nalazi u lepšem gradu kako bi živeo srećnijim životom sa porodicom.
„Deki nikad nije bio materijalista, gledao je da živi negde gde će biti nasmejan. Znam da je imao neverovatno velike ponude, ali izabrao je tada Valensiju za četiri puta manji novac. Porodica mu je uvek bila ispred njega, novac je prolazan, a život je jedan, drugo je da je on prkosio nečemu, ali on je bio čovek bez mrlje u karijeri koji je vodio masimalno zdrav život“, ističe srpski košarkaš.
Za kraj Ivan napominje da će Dekijevo delo nastaviti da živi jer je stvorio mnoga NBA imena dok je radio u Megi.
„Deki je devet godina proveo u Megi, 90 odsto igrača koje je tamo otišlo iz Mege otišlo je zbog Dekijevog rada. Mogu svi da budu zahvalni Dejanu Milojeviću“, zaključio je Ivan Paunić za Sputnjik.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
SPORT
Jokić držao čas košarke u Bostonu – Bogdanović slavio u srpskom derbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala