- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bivši američki obaveštajac: Rusija će pobediti već ove godine

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u zoni specijalne operacije
Ruska vojska u zoni specijalne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2024
Pratite nas
Siguran sam da će se specijalna vojna operacija završiti pobedom Rusije već 2024. godine, izjavio je bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa Skot Riter.
„Uslovi za pobedu se formiraju i uveren sam da će se to dogoditi ove godine“, istakao je Riter na konferenciji za novinare u međunarodnom multimedijskom novinskom centru medijske grupe „Rusija sevodnja“.
Analitičar je istakao da će pobeda Moskve biti moguća zahvaljujući „hrabrosti ruskih vojnika, koji su odbijali napade ukrajinskih snaga tokom kontraofanzive“.
On je naglasio da je siguran da je „Kijev već izgubio i da to nije jednostavno sukob Rusije i Ukrajine, jer je Zapad koristi da bi oslabio Rusiju“.

„Rusija je već pobedila, a Ukrajina troši svoje vojne rezerve i svakim danom sve više slabi, dok kod Rusa aktivno radi vojna industrija“, zaključio je Riter.

Oružane snage Ukrajine od juna pokušavaju da napreduju na južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu, ubacujući u borbu brigade koje je obučavao NATO i naoružane stranom tehnikom. Međutim, nisu uspele da savladaju čak ni taktičku odbranu ruske vojske i pretrpele su ozbiljne gubitke.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je u utorak izjavio da je ukrajinska vojska 2023. godine izgubila više od 215 hiljada ljudi i 28 hiljada jedinica naoružanja.
Pogledajte i:
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2024
RUSIJA
Šta je u stvari Lavrov poručio svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala