- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dva ruska čuda haraju Melburnom – Sabalenka s nulom „poslala kući“ drsku Ukrajinku

© AP Photo / Alastair GrantMira Andrejeva
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2024
Pratite nas
Ruskinja Mira Andrejeva, koja ima samo 16 godina, nastavila je sa fantastičnim partijama na Australijan openu i plasirala se preko Francuskinje Dijane Pari u osminu finala – 1:6, 6:1, 7:6. Još impresivnija bila je Beloruskinja Arina Sabalenka, koja je protiv Lesije Curenko slavila s maksimalnih 6:0, 6:0 u meču koji je trajao svega 55 minuta.
Ukrajinske teniserke nastavljaju sa ružnom tradicijom da se ne rukuju pre i posle mečeva sa Beloruskinjama i Ruskinja. Čini se da je takvo nekorektno ponašanje dodatno motivisalo drugu teniserku sveta Arinu Sabalenku, koja je ponizila Ukrajinku, isprativši je kući bez osvojenog gema u meču 3. kola Australijan opena, koji nije potrajao ni sat vremena.
Impresivno je izgledala Sabalenka, već u drugom gemu uzela je servis Lesiji Curenko i tako je nastavila od početka do samog kraja susreta.
Naredni rival Beloruskinji biće Amerikanka Amanda Anisimova, koja je izbacila teniserku iz Španije Paolu Badosu rezultatom 7:5, 6:4.
Što se tiče 16-godišnjeg ruskog čuda, Mira Andrejeva je posle preokreta uspela da eliminiše pretnju iz Francuske. Slovila je talentovana Ruskinja za favorita u meču šesnaestine finala, a iako je izgubila ubedljivo prvi set – 6:1, uspela je u nastavku da podigne nivo igre i da kompletira preokret – 6:1, 7:6 (10:5).
Mlađa od sestara Andrejev, čeka pobednika duela Hanter – Krejčkikova.
Ali, nije Mira Andrejeva jedino rusko čudo u Melburnu. Tu je i Marija Timofejeva, koja je 170. na VTA listi, a uspela je da eliminiše u dva seta favorizovanu 12. igračicu planete Brazilku Hadad Maju - 7:6, 6:3.
Dvadesetogodišnja Ruskinja će u svom prvom meču osmine finala na jednom grend slem turniru igrati protiv Ukrajinke Marte Kostjuk.
Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2024
SPORT
„Demon“ nastavio dominaciju – sledi spektakl s Rusom koji je razbio Amerikanca
Nikola Ćaćić - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2024
SPORT
Srbin preko Hrvata do čuda u Melburnu – Ćaćić i Molčan izbacili najbolji dubl sveta
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2024
SPORT
Đoković: Pet-šest teških noći
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala