- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: Pet-šest teških noći

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, uprkos virusu koji ga muči uspeva da prolazi kroz runde na Australijan openu, ali navodi da ga je bolest dosad sprečavala da pruži svoj maksimum.
Đoković je stigao do trećeg kola turnira na kom brani titulu, ali navodi da ima mnogo nedostataka u igri.
„Ima tu mnogo nedostataka u mojoj igri, ali opet, u trećem sam kolu, našao sam način da pobedim u dva duga meča. Dobra strana Gren slema je što uvek imam jedan dan odmora i treninga između nastupa. Pošto poslednjih pet-šest noći nisu bile idealne u smislu odmora i spavanja. Pokušaću na narednom treningu da usavršavam određene detalje, biomehaničke elemente, taktičke zamisli – ali se te stvari ne popravljaju preko noći, čega sam svestan”, ističe Đoković.
Ritam i dalje traži.
„Mislim da se to kod mene spontano desi, kroz jedan proces usklađivanja toga kako se osećaš na terenu i van njega, pronalaženja ravnoteže”, kaže Novak.
Nada se da će uskoro zdravstveno biti potpuno u redu.
„Sada se već nalazim pri kraju virusne infekcije, ali to me je dosta sputavalo da dam maksimum – jer kada se loše osećate i borite se sa bolešću, nemate tu oštrinu. Osećam da mi to nedostaje, pogotovo na forhend strani. Načinio sam dosta grešaka dosad, i često me protivnici uhvate iznenađenog, na krivoj nozi. Osećam da se ne krećem dobro, a to je razlog i zbog čega servis stoji”.
Sledi mu duel sa nezgodnim Argentincem Tomasom Ečeverijem, koji bi trebalo da počne oko 9 po srednjeevropskom vremenu, a tok susreta moći ćete da pratite uživo uz Sputnjik sport.
„Intenzitet i nivo turnira se podiže, protivnici su sve bolji. Mislim da mi žreb nije nimalo lak, za protivnike imam tenisere koji fenomenalno igraju. Evo sada igram protiv Ečeverija koji možda trenutno igra tenis života na tvrdoj podlozi; pobedio je Marija i Monfisa veoma ubedljivo. Bio sam toliko puta u nekim sličnim situacijama da znam šta mi je činiti, i pokušaću da se prilagodim ovim okolnostima i dam sve od sebe”.
Danil Medvedev i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2024
SPORT
Medvedev režirao čudo „pod okriljem noći“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala